Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Viili

Viili on suomalaisten välipalaklassikko. Mikä parasta, sen tekeminen on edullista ja helppoa. Tarvitset vain kaksi raaka-ainetta!

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Viili

  • 200 g viiliä
  • 1 l täysmaitoa

Valmistusohje

Katso videolta, miten viili valmistetaan:

Viili valmistuu helposti näin:

  1. Annostele nokareen verran viiliä kulhoihin.
  2. Kaada yhtä kulhoa kohden noin 2 1/2 desilitraa täysmaitoa.
  3. Sekoita ainekset lusikalla.
  4. Laita viilikulhojen päälle liina. Anna viilien hapantua rauhassa huoneenlämmössä puolentoista vuorokauden verran.
  5. Siirrä valmis viili jääkaappiin tai nauti huoneenlämpöisenä. Viili säilyy viikon ajan jääkaapissa.

Vinkki! Käyttämällä luomuviiliä ja luomutäysmaitoa saat kermaisemman lopputuloksen.

Viiliin voi lisätä marjoja, hedelmiä ja pähkinöitä. © Salla Piirainen

Lue myös Anna.fi: Piimäjuusto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Viili

Sinun täytyy kommentoidaksesi.