Ruoka Tilaajille

Huippukokki Helena Puolakka väisteli veitsiä Gordon Ramsayn keittiössä: ”Opin siellä vain pilkkomaan salaattia”

Helena Puolakka matkusti maailmalle työskennelläkseen alan parhaiden keittiömestareiden kanssa. Aviomies ja lastenhoitaja vastasivat kotona arjesta ja kahden lapsen kasvatuksesta. Menestynyt huippukokki on nyt palannut Suomeen ja johtaa ravintola Savoyta.  

Jännitys oli käsin kosketeltavaa. Helena Puolakka muistaa vieläkin, kuinka hän odotti ravintolakoulu Perhon viimeisen kokeen arvostelua. Hän oli tehnyt raadille sisäfileepihvin salaatilla ja kaatanut päälle tilkkasen madeirakastiketta.

”Suoritus on hylätty”, opettajat ilmoittivat. Kastiketta oli heidän mielestään kaadettu annokseen aivan liian vähän. Koulun ohjeistuksen mukaan jokaiselle ruokailijalle oli kaadettava täysi kastikemäärä eli desilitran verran.

Hylkäys tarkoitti, että Helena ei läpäisisi viimeistä koettaan eikä valmistuisi ravintolakoulusta. Hän sisuuntui ja vaati päästä rehtorin puheille.

”Listasin rehtorille kaikki alan parhaat ravintolat, joissa olin viimeisen kahden kuukauden aikana syönyt. Yhdenkään niistä annoksissa kastiketta ei ollut sellaista määrää”, Helena sanoo.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.