Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Röply- eli kaurarieskat

Nämä kaurarieskat ovat parhaita makuja Kotilieden lukijoiden keittiöstä. Tämä resepti on peräisin Oulaisista.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kaurarieskat

  • 1 l vettä
  • 500 g pieniä kaurahiutaleita
  • 2-3 tl suolaa
  • 2-3 dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

Kaurarieskat valmistuvat näin:

  1. Kuumenna vesi melkein kiehuvaksi. Lisää suola ja kaurahiutaleet. Sekoita paksuksi puuroksi. Anna taikinan turvota ja jäähtyä.
  2. Vaivaa pöydällä taikinapuuroon runsaanlaisesti vehnäjauhoja ja leivo painellen jauhojen avulla ohuita (3-4 mm:n paksuisia) rieskoja. Pistele tiheään ja paista kuumassa, noin 250 asteen lämpöisessä uunissa 10-12 minuuttia.
  3. Anna jäähtyä päällekkäin liinan alla. Onnistuneet rieskat ovat jäähdyttyään niin pehmoisia, että ne voi kietoa vaikka rullalle.

Vinkki: ”Kaurarieskat voi pakastaa ja siksi teen kerralla kaksinkertaisen annoksen. Ohje on serkulta Rantsilasta ja röplyrieska on meidän lasten antama nimi rieskalle, vinkkaa ja kertoo Inkeri Aittamaa Oulaisista. Hän osallistui tällä reseptillä Kotilieden lukijoille suunnattuun leivontakilpailuun.

Katso myös: Nokkosleipä

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Kaura on todellista superruokaa – 7 terveellista kauraruokaa aamiaisesta illalliseen

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Röply- eli kaurarieskat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.