Hyvinvointi Tilaajille

Ennen äitiyslomaa esimies yritti painostaa Sarin, 42, irtisanoutumaan: ”Töihin palaaminen pelottaa, koska vastassa on sama esimies”

Pitäisikö Sarin, 42, vaihtaa työpaikkaa, jottei hän joutuisi kohtaamaan esimiestään? Kaksi asiantuntijaa neuvoo, miten Sarin kannattaa toimia.   

”Minulla on unelmatyöpaikka pienessä työyhteisössä. Palattuani ensimmäiseltä äitiyslomaltani, esimieheni vaihtui. Tulin uudelleen raskaaksi melko pian töihin palattuani.

Esimieheni mielestä olin järjestänyt uuden raskauden, jotta pääsisin lomailemaan, kuten hän minulle sanoi. Hän teki kaikin tavoin selväksi, että minun pitäisi irtisanoa itseni lähtiessäni äitiyslomalle. Hän esimerkiksi tuli vielä viimeisinä työpäivinäni viereeni istumaan ja kehotti minua allekirjoittamaan valmistelemansa irtisanomissopimuksen. En allekirjoittanut sitä. En myöskään puhunut kiusaamisesta kenellekään naisvaltaisessa työyhteisössäni.

Nyt olen palaamassa takaisin töihin ja se pelottaa minua, koska vastassa on sama esimies. Miten voin luottaa sellaiseen ihmiseen, joka sai minut pelkäämään itseään? Pitäisikö minun kuitenkin miettiä työpaikan vaihtamista, vaikka en haluaisi toista työtä? Entä pitääkö tällaisesta asiasta puhua muille työyhteisössä?” kysyy Sari, 42.

Lue myös: Onneksi olkoon, suomalainen nainen, asut maailman neljänneksi parhaassa maassa naisille! Mutta miksi ulkomaalaisen naisen ei kannata tulla tänne töihin?

Johtava konsultti Susanna Kalavainen Työterveyslaitokselta vastaa:

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.