Hyvinvointi Tilaajille

Mitä tehdä, jos tyytymättömyys omaan ulkonäköön nakertaa itsetuntoa? Psykologi kannustaa suhtautumaan omaan kehoon kuin kumppaniin

Ulkonäköön kohdistuneet ikävät kommentit vaivaavat mieltä ja pahimmillaan murskaavat itsetunnon. Psykologi neuvoo, miten myönteistä minäkuvaa rakennetaan askel askeleelta.

”Olen niin pulska, etten löydä mistään kivoja housuja. En ilkeä tavata kavereitani, koska näytän makkaralta tunkiessani juuri ja juuri mahtuvat housut jalkaani”, voivottelee myöhäisteini.

”Inhoan ulkonäköäni ja näppyläistä naamaani. Se on tuhonnut itsetuntoni ja ystävyyssuhteeni”, suree parikymppinen nuorimies.

”Kun oli lapsi, minulle huomauteltiin pienistä silmistä. Tämä johti siihen, että aloin karttaa ihmisten katsomista silmiin”, kertoo keski-ikäinen nainen.

Miksi ulkonäköön liittyy niin paljon ahdistusta ja itsekritiikkiä? Entä miten omaan ulkonäköön voisi opetella suhtautumaan lempeämmin?

 ”Ulkonäön merkitys vaihtelee eri ihmisillä. Todellisen minän lisäksi monilla on mielikuva ihanneminästä, jollainen haluaisi olla. Jos ero on iso, se voi vaikuttaa itsetuntoon”, sanoo psykologi Katarina Meskanen.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.