Suhteet Tilaajille

Lapsirakas isoäiti Marjo sai iskun palleaan – poika ja miniä eivät hyväksy uutta kumppania

Poikansa perheen elämässä tiiviisti mukana ollut isoäiti suree, koska ei enää saa hoitaa lastenlapsiaan, jos uusi kumppani on paikalla. Asiantuntija neuvoo, mikä avuksi.

”Minulla on kolme aikuista lasta ja nykyään myös kaksi lastenlasta. Erosin pitkästä liitosta kolmisen vuotta sitten ja sen jälkeen keskityin vapaa-ajallani hoitamaan poikani esikoista. Olin aina saatavilla, kun pojan perhe tarvitsi apua. Parin sinkkuvuoden jälkeen löysin Tinderistä uuden kumppanin. Hän asuu toisessa kaupungissa, joten tapaamme viikonloppuisin. Olemme seurustelleet puolitoista vuotta.

Tutustutin kumppanini nopeasti lapsiini ja heidän puolisoihinsa. Alku meni hyvin, mutta nyt pojan perhe ei enää halua antaa lapsia hoitoon, jos kumppanini on paikalla. Kysyttäessä sain vastaukseksi, että suhteemme on epävakaa. Mikä avuksi?” kysyy Marjo, 55.

”Minulle tulee parikin asiaa mieleen, jotka Marjon tulisi ottaa huomioon. Ensimmäinen on se, että asiat täytyy ottaa puheeksi. Vain silloin voidaan välttyä suuremmilta väärinkäsityksiltä, aiheettoman suuriksi paisuvilta tulkinnoilta sekä loukkaamisilta”, neuvoo vastuuasiantuntija Minna Oulasmaa Väestöliitosta. 

Ongelmista puhuminen ja niiden esille ottaminen ei ole suomalaisessa kulttuurissa itsestään selvää. Tässä tilanteessa isoäidin kuitenkin tulisi rohkaista mielensä ja ottaa se riski, että joku voi närkästyä, kun hän lähtee selvittämään asiaansa. 

Aluksi keskustelua voi harjoitella, ja tunnustella ilmapiiriä, puhumalla pojan kanssa kahdestaan. Marjon tulisi kyseenalaistaa hänelle sanotut asiat ja kysyä suoraan, mikä hänen suhteestaan tekee epävakaan pojan ja hänen puolisonsa mielestä? Mikä on saanut aikaan sen, että isoäidin suhteesta on syntynyt heille epävarma olo? 

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.