Suhteet Tilaajille

Mummolassa suvun nuoriso tuijottaa vain puhelimiaan – miten mummo voisi saada yhteyden teini-ikäisiin lapsenlapsiinsa?

Nuoret näpräävät kyläpaikassa puhelimia eivätkä osallistu keskusteluun. Miten nuoren voisi saada irrottautumaan laitteesta?

”Teini-ikäiset lapsenlapseni tuijottavat kännyköitään koko ajan eivätkä puhu juuri mitään käydessään kylässä. Kerran vuodessa meillä käy lastenlasten lisäksi myös muita sukulaisnuoria, ja silloinkin nuoriso on kännyköillään, vaikka he tapaavat toisiaan harvoin. Se on minusta harmi.

En ole sanonut asiasta mitään, sillä en halua olla mummo, joka moittii ja motkottaa. Miten kännykän käytöstä voisi keskustella? Millaisia kännykän käyttösääntöjä voisi olla?” kysyy Hannele, 75.

Asiantuntija: ”Yleinen ilmiö kaikenikäisillä”

Mediakasvatuksen asiantuntija Inka Kiuru Mannerheimin lastensuojeluliitosta vastaa Hannelelle: 

”Tällainen ’phubbaus’ (phone snubbing) eli seuralaisen huo­mioimatta jättäminen kännykän näpräilyn vuoksi on yleistä kaikenikäisillä, koska sosiaalinen media on tehty koukuttamaan.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.