Vappu keittiössä

Avokadohummus

Avokadosta ja kikherneistä syntyy todella herkullinen hummus muutamassa minuutissa.

Hummus on Lähi-Idän lahja maailmalle! Se syntyy kädenkäänteessä esikypsytetyistä kikherneistä.

Kun siihen lisää vielä vähän avokadoa, lopputulos on ihanan täyteläinen. Hummus sopii mielestäni ihan kaiken kanssa! Tietenkin Lähi-Idän herkkuihin se kuuluu olennaisena osana, mutta se sopii mielestäni lihapullien, kalan, kanan kaveriksi. Osaksi salaattia. leivän päälle, lista on loputon…

AVOKADOHUMMUS

4 annosta

alle 15 minuuttia

vegaaninen, munaton, maidoton, gluteeniton

 

1 prk valmiiksi keitettyjä kikherneitä valutettuna

1 kypsä avokado

2 rkl tahinia

½-1 sitruunan mehu

1 valkosipulinkynsi silputtuna

ripaus cayennepippuria

½ tl juustokuminaa eli jeeraa

suolaa, mustapippuria

  1. ½ -1 dl oliiviöljyä

( tarvittaessa loraus vettä)

 

Halkaisen avokado, poista kivi ja lisää avokadon liha tehosekoittimeen. Aja kaikki hummuksen ainekset tahnaksi blenderissä tai sauvasekoittimella.

 


    Olen Vappu Pimiä, jonka monet tuntevat tv- ja radio-ohjelmista. Viime vuosina olen kuitenkin enemmän ja enemmän päässyt toteuttamaan haavettani työskennellä myös ruoan parissa. Olen kirjoittanut kaksi keittokirjaa, kolmas kirja julkaistaan tänä syksynä. Suuri haaveeni toteutui myös, kun sain suunnitella oman keittiötuotesarjan Muurlalle. Tässä blogissa tehdään sitä ruokaa, mitä meidän kotona syödään. Aamiaista, arkiruokaa ja vähän parempaa viikonlopuille, leivontaa unohtamatta. Idea kuitenkin on, että kaikki syntyy helposti ja yksinkertaisesti, ilman hermojen menetystä. Hyppää kyytiin!  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Avokadohummus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *