Avokadosta ja kikherneistä syntyy todella herkullinen hummus muutamassa minuutissa.

Hummus on Lähi-Idän lahja maailmalle! Se syntyy kädenkäänteessä esikypsytetyistä kikherneistä.

Kun siihen lisää vielä vähän avokadoa, lopputulos on ihanan täyteläinen. Hummus sopii mielestäni ihan kaiken kanssa! Tietenkin Lähi-Idän herkkuihin se kuuluu olennaisena osana, mutta se sopii mielestäni lihapullien, kalan, kanan kaveriksi. Osaksi salaattia. leivän päälle, lista on loputon…

AVOKADOHUMMUS

4 annosta

alle 15 minuuttia

vegaaninen, munaton, maidoton, gluteeniton

 

1 prk valmiiksi keitettyjä kikherneitä valutettuna

1 kypsä avokado

2 rkl tahinia

½-1 sitruunan mehu

1 valkosipulinkynsi silputtuna

ripaus cayennepippuria

½ tl juustokuminaa eli jeeraa

suolaa, mustapippuria

  1. ½ -1 dl oliiviöljyä

( tarvittaessa loraus vettä)

 

Halkaisen avokado, poista kivi ja lisää avokadon liha tehosekoittimeen. Aja kaikki hummuksen ainekset tahnaksi blenderissä tai sauvasekoittimella.