Paistettuja belugalinssejä
Tämä on herkullinen ja terveellinnen lisuke, joka sopii kasvisruokailijalle pääruoaksikin.
Tässä käytetään belugalinssejä, jotka ovat saaneet nimensä kaviaarin mukaan, sillä ne muistuttavat ulkonäöltään tätä ”vähän” kalliimpaa herkkua. Linsseissä on paljon proteiinia, ne ovat edullisia ja terveellisiä.
Suosittelen lämpimästi kokeilemaan esimerkiksi siikaa antiboisen kaveriksi Ystävänpäivän illalliselle.
Paistettuja belugalinssejä
4 annosta
noin 30 min
lihaton, munaton, maidoton, gluteeniton, vege
2dl kuivattuja belugalinssejä
1 punasipuli
1 valkosipulinkynsi
½ tuore chili
kourallinen tuoretta persiljaa silputtuna
suolaa , mustapippuria
muutama kunnon loraus oliiviöljyä
1 sitruunan mehu
1-2 tomaattia kuutioituna
Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi, valuta kypsät linssit. Silppua sipulit ja ja chili. Lorauta kunnon loraus öljyä pannulle ja kuullota siinä sipuli- ja chilisilppuja. Lisää pannulle valutetut kypsät linssit, sitruunan mehu, suola, pippuri, tomaattikuutiot ja silputtu persilja. Paista hetki ja lorauta pannulle vielä kunnon loraus oliiviöljyä.
Olen Vappu Pimiä, jonka monet tuntevat tv- ja radio-ohjelmista. Viime vuosina olen kuitenkin enemmän ja enemmän päässyt toteuttamaan haavettani työskennellä myös ruoan parissa. Olen kirjoittanut kaksi keittokirjaa, kolmas kirja julkaistaan tänä syksynä. Suuri haaveeni toteutui myös, kun sain suunnitella oman keittiötuotesarjan Muurlalle. Tässä blogissa tehdään sitä ruokaa, mitä meidän kotona syödään. Aamiaista, arkiruokaa ja vähän parempaa viikonlopuille, leivontaa unohtamatta. Idea kuitenkin on, että kaikki syntyy helposti ja yksinkertaisesti, ilman hermojen menetystä. Hyppää kyytiin!
Kommentoi
Kommentoi juttua: Paistettuja belugalinssejä
Ihana lisuke! Näitä vegeta juttuja lisää,
Kiva kuulla, pistetään korvan taakse! Kesällä tulee varmasti reilusti enemmän vegeä, kun kotimaisia kasviksia taas saa tuoreina ja parhaimmillaan!