Tämä on herkullinen ja terveellinnen lisuke, joka sopii kasvisruokailijalle pääruoaksikin.

Tässä käytetään belugalinssejä, jotka ovat saaneet nimensä kaviaarin mukaan, sillä ne muistuttavat ulkonäöltään tätä ”vähän” kalliimpaa herkkua. Linsseissä on paljon proteiinia, ne ovat edullisia ja terveellisiä.

Suosittelen lämpimästi kokeilemaan esimerkiksi siikaa antiboisen kaveriksi Ystävänpäivän illalliselle.

Linsseistä syntyy herkullinen ja terveellinen lisuke.

Paistettuja belugalinssejä

4 annosta

noin 30 min

lihaton, munaton, maidoton, gluteeniton, vege

2dl kuivattuja belugalinssejä

1 punasipuli

1 valkosipulinkynsi

½ tuore chili

kourallinen tuoretta persiljaa silputtuna

suolaa , mustapippuria

muutama kunnon loraus oliiviöljyä

1 sitruunan mehu

1-2 tomaattia kuutioituna

 

Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi, valuta kypsät linssit. Silppua sipulit ja ja chili. Lorauta kunnon loraus öljyä pannulle ja kuullota siinä sipuli- ja chilisilppuja. Lisää pannulle valutetut kypsät linssit, sitruunan mehu, suola, pippuri, tomaattikuutiot ja silputtu persilja. Paista hetki ja lorauta pannulle vielä kunnon loraus oliiviöljyä.