Viime aikoina grilliin on alettu heittää myös muita kasviksia, kuin vain tomaattia ja herkkusieniä. Viimeisimmät villitykset ovat grillattu salaatti ja erilaiset kaalit. Nyt kaupoista saa jo hyvin varhaiskaalia ja se sopii grilliin erinomaisesti! Ihanan hapokas yrttivinaigrette kruunaa tämän kasvisherkun!
Grillattu kaali
Alle 30 min
4 annosta
munaton, maidoton, gluteeniton, kasvis
1 kokonainen varhaiskaali
vinaigrette:
0,5 dl oliiviöljyä
½ sitruunan mehu
1 ruukku tuoretta korianteria
½ tuore chili
1 valkosipulinkynsi
suolaa, rouhittua mustapippuria
Valmista ensin vinaigrette. Silppua valkosipuli, korianteri ja chili. Sekoita kaikki vinaigretten ainekset keskenään ja anna tekeytyä.
Leikkaa kaali neljään lohkoon. Grillaa kaalilohkoja niin, että ne saavat väriä, jos pidät grillin mausta, voit grillata niitä niin, että vähän jopa mustuvat pinnoilta (minä teen aina näin).
Lado grillatut kaalit tarjoiluastiaan ja lusikoi vinaigretteä kaalien pinnoille. Nauti lihan tai kalan lisukkeena tai sellaisenaan.
Kommentit (1)
Erinomainen repsu! Tämä meni heti jatkoon ?
Kommentoi juttua: Grillattu kaali