Helppo ja herkullinen parsarisotto
Mainos Knorr
Moni pelkää risoton tekemistä, turhaan! Se on oikeasti todellista pikaruokaa, sillä se syntyy noin 20 minuutissa. Parsakausi on nyt parhaimmillaan ja tämä risotto käy sellaisenaan pääruoaksi tai lisukkeena.
Tykkään tehdä erilaisia risottoja niin usein, etten millään ehdi joka kerta keittää itse lientä risottoa varten, enkä nykyään koe sitä tarpeelliseksi, kun markkinoilla on niin hyviä apuja tarjolla.
Knorrin fondit toimivat risotoissa ja kaikessa muussakin ruoanlaitossa todellisina helpottajina! Maku on autenttinen, ei missään nimessä liian suolainen ja se tukee loistavasti raaka-aineiden omaa makua. Mikä parasta, ne ovat helppokäyttöisiä ja niitä voi annostella oman maun mukaan. Tähän risottoon käy sekä Knorrin kasvis- että kanafondi. Koska halusin pitää tämän reseptin täysin vegenä, käytin kasvisfondia.
Helppo ja herkullinen parsarisotto
4 annosta
30 min
munaton, vege
1 litra vettä
2 rkl Knorrin kasvisfondia
2 dl valkoviiniä
1 salottisipuli tai puolikas keltasipuli
2 valkosipulinkynttä
3 dl risottoriisiä
nippu (500 g) vihreää tankoparsaa
reilu nokare voita
2 kourallista vastaraastettua parmesan juustoa
suolaa
rouhittua mustapippuria
Kiehauta vesi ja lisää sinne Knorrin kasvisfondi, jotta saat kasvislientä. Silppua sipulit. Taita parsaa kevyesti kahtia noin 3 cm varren alapäästä, niin parsa napsahtaa itsestään kahtia siitä kohtaa, mihin puiseva osa päättyy. Heitä puiseva (lyhyempi) osa pois. Toista jokaisen parsan kohdalla. Leikkaa parsat noin 2-3 cm pituisiksi paloiksi.
Laita sipulit ja voi kasariin ja kuullota sipulit. Lisää joukkoon riisi ja kypsennä vielä hetki. Kaada sekaan valkoviini ja sekoita ja anna imeytyä viinin riisiin.
Kun viini on imeytynyt, lisää kasvislientä kauhallinen riisin joukkoon. Sekoita ja anna koko ajan vähän kuplien. Kun liemi on melkein imeytynyt, lisää uusi uusi kauhallinen. Toista tätä niin kauan, että riisi on vähän kypsynyt, mutta edelleen reilusti puruvaraa (tässä vaiheessa lientä jäljellä noin 2 dl). Lisää tässä vaiheessa parsat joukkoon ja kypsennä vielä noin 5 minuuttia, lisäten edelleen lientä (koko risoton keitto kestää 18 minuuttia). Risotto saa ja pitää olla löysää ja siinä pitää olla puruvaraa.
Lisää vielä sekaan raastettu parmesanjuusto ja sekoita. Rouhi sekaan mustapippuria ja lisää suolaa maun mukaan. Tarjoile ja raasta jokaisen annoksen päälle vielä parmesan juustoa ja nauti heti.
Olen Vappu Pimiä, jonka monet tuntevat tv- ja radio-ohjelmista. Viime vuosina olen kuitenkin enemmän ja enemmän päässyt toteuttamaan haavettani työskennellä myös ruoan parissa. Olen kirjoittanut kaksi keittokirjaa, kolmas kirja julkaistaan tänä syksynä. Suuri haaveeni toteutui myös, kun sain suunnitella oman keittiötuotesarjan Muurlalle. Tässä blogissa tehdään sitä ruokaa, mitä meidän kotona syödään. Aamiaista, arkiruokaa ja vähän parempaa viikonlopuille, leivontaa unohtamatta. Idea kuitenkin on, että kaikki syntyy helposti ja yksinkertaisesti, ilman hermojen menetystä. Hyppää kyytiin!
Kommentoi
Kommentoi juttua: Helppo ja herkullinen parsarisotto
Vappu ihana. Kiitos risotto ja nokkoslettu ohjeista. ? Terv.Leena Rovaniemeltä.