Helppo ja herkullinen parsarisotto

Mainos Knorr

 

Moni pelkää risoton tekemistä, turhaan! Se on oikeasti todellista pikaruokaa, sillä se syntyy noin 20 minuutissa. Parsakausi on nyt parhaimmillaan ja tämä risotto käy sellaisenaan pääruoaksi tai lisukkeena.

Tykkään tehdä erilaisia risottoja niin usein, etten millään ehdi joka kerta keittää itse lientä risottoa varten, enkä nykyään koe sitä tarpeelliseksi, kun markkinoilla on niin hyviä apuja tarjolla.

Knorrin fondit toimivat risotoissa ja kaikessa muussakin ruoanlaitossa todellisina helpottajina! Maku on autenttinen, ei missään nimessä liian suolainen ja se tukee loistavasti raaka-aineiden omaa makua. Mikä parasta, ne ovat helppokäyttöisiä ja niitä voi annostella oman maun mukaan. Tähän risottoon käy sekä Knorrin kasvis- että kanafondi. Koska halusin pitää tämän reseptin täysin vegenä, käytin kasvisfondia.

Tämä risotto sopii vaativillekin vieraille.

 

Helppo ja herkullinen parsarisotto

4 annosta

30 min

munaton, vege

1 litra vettä

2 rkl Knorrin kasvisfondia

2 dl valkoviiniä

1 salottisipuli tai puolikas keltasipuli

2 valkosipulinkynttä

3 dl risottoriisiä

nippu (500 g) vihreää tankoparsaa

reilu nokare voita

2 kourallista vastaraastettua parmesan juustoa

suolaa

rouhittua mustapippuria

 

Kiehauta vesi ja lisää sinne Knorrin kasvisfondi, jotta saat kasvislientä. Silppua sipulit. Taita parsaa kevyesti kahtia noin 3 cm varren alapäästä, niin parsa napsahtaa itsestään kahtia siitä kohtaa, mihin puiseva osa päättyy. Heitä puiseva (lyhyempi) osa pois. Toista jokaisen parsan kohdalla. Leikkaa parsat noin 2-3 cm pituisiksi paloiksi.

Laita sipulit ja voi kasariin ja kuullota sipulit. Lisää joukkoon riisi ja kypsennä vielä hetki. Kaada sekaan valkoviini ja sekoita ja anna imeytyä viinin riisiin.

 

Risotto on todellista pikaruokaa!

 

Kun viini on imeytynyt, lisää kasvislientä kauhallinen riisin joukkoon. Sekoita ja anna koko ajan vähän kuplien. Kun liemi on melkein imeytynyt, lisää uusi uusi kauhallinen. Toista tätä niin kauan, että riisi on vähän kypsynyt, mutta edelleen reilusti puruvaraa (tässä vaiheessa lientä jäljellä noin 2 dl). Lisää tässä vaiheessa parsat joukkoon ja kypsennä vielä noin 5 minuuttia, lisäten edelleen lientä (koko risoton keitto kestää 18 minuuttia). Risotto saa ja pitää olla löysää ja siinä pitää olla puruvaraa.

Lisää vielä sekaan raastettu parmesanjuusto ja sekoita. Rouhi sekaan mustapippuria ja lisää suolaa maun mukaan. Tarjoile ja raasta jokaisen annoksen päälle vielä parmesan juustoa ja nauti heti.

 

Parsarisotto sopii syötäväksi sellaisenaan tai lisukkeeksi.

Avainsanat

Instagram

  • Mulle on tärkeää, että vaikka asutaan kaupungissa, osaa lapset liikkua myös luonnossa. Tytöt tunnistavat nyt jo pari sientä ilman apuja ja ovat sieniretkikavereina ihan priimaa. 😍😍Saaliskin oli ihan mukava, kun oltiin vaan noin 500 metrin säteellä mökistä. #mygirls #sieniretkellä #mushroomhunting #herkkutatti #porcini #karvarousku #ukonsieni #männynpunikkitatti
  • Noin pari vuotta sitten päähänpistona syntyi #perjantaihammerit #retroperjantai ohjelman innoittamana. Nykyään saan palautetta hammereista vähintään yhtä paljon, kun TV-töistäni yhteensä. Monelle nämä edustaa iloa ja piristystä, toisille taas rohkeutta. Mun viesti lähinnä vaan on, että itseään ei kannata ottaa liian vakavasti, eikä miettiä sitä mitä muut ajattelee, se tekee elämän aika raskaaksi. Tanssiminen muuten kannattaa aina, vaikka ei osaisikaan, tulee siitä tosi hyvä fiilis! Tänään #perjantaihammerit goes ballet, hetken huumassa, tietty!😂💃👯‍♀️#dancedancedance #vapunvaltakunta @radionovasuomi #hammertime #äläotasitävakavasti
  • Vielä on vuorokausi aikaa! Me kerätään @ruokaboksi lle rahoitusta ja sä voit olla yksi meidän omistajista ja samalla mun yhtiökumppani! Tsekkaa innovestorgroup.com ja lähde mukaan sijoittamaan nopeasti kasvavaan ruoan kotiinkuljetusbisnekseen! #innovestor #investing #sijoittaminen #rahoituskierros #entrepreneur #ruokaboksi #parempaaarkea
  • When in St.Petersburg. Vieläkin fiilistelen parin viikon takaista reissua Pietariin.😍👌💎❤️👭#tb #lapsuudenystävät #friendsforlife #childhoodfriends #40andfabulous #lovetheseladies #stpetersburg
  • Mahtavia uutisia! Suuren kysynnän ja asiakaspalautteen perusteella olemme päättäneet lanseerata Muksuboksin! Nimensä mukaisesti boksi on suunnattu erityisesti lapsiperheille, jonka sisältö on taatusti sellaista, mikä maistuu myös perheen pienimmille. Mä tarvitsen sun apua, sillä kokoan täällä juuri Muksuboksin ruokalistaa. Mikä on teidän perheen takuuvarma hitti, joka ei jää lautaselle keneltäkään tai mikä on sun oman lapsuuden suosikki arkiruoka? @ruokaboksi #parempaaarkea #syödäänyhdessä #ruokaboksi #muksuboksi #comingsoon
  • Kannessa minä ja Jeti.😀 #covergirl @iltalehti w @jethrorostedt
  • Yrittäjän elämää parhaimmillaan! Tänään kokkasin koko päivän @tampereenbakerycafe n keittiössä, kun suunnittelin heidän lounassalaattivalikoimaan neljä uutta täytettä, joiden valmistus käytiin läpi henkilökunnan kanssa. Täytteissä on kaksi täysin vegaanista, yksi lakto-vege ja yksi liha. Kuvassa näkyy paahdettu kukkakaali-kikherne-feta täyte. Täytteitä on saatavilla huomisesta alkaen ja kaikki kahvilan tuotteet on ihan supereita, sillä yli 80% niistä valmistuu paikan päällä käsintehtynä. Täältä et teollisia raakapakasteita löydä!👌 Jos siis käyt Tampereella tai asut siellä, niin käy testaamassa! @tampereenbakerycafe löytyy Stockan vierestä eli vaikea missata!😍👌😋#tampereenbakerycafe #vahvasuositus #entrepreneurlife #visittampere

vappendaali

Keskustelu

Vappu ihana. Kiitos risotto ja nokkoslettu ohjeista. ? Terv.Leena Rovaniemeltä.

Kommentoi juttua: Helppo ja herkullinen parsarisotto

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X