
Kesäkurpitsakakku

Pihallani kasvaa valtavat määrät kesäkurpitsaa.
Haluan myös, että lapseni syövät enemmän kasviksia, joten tästä tarpeesta syntyi kesäkurpitsakakku. Tehtävä onnistui, sillä tämä on esikoiseni Violan ehdoton lemppari!
Tämä resepti löytyy myös tulevasta Vappu Leipoo kirjasta.
Kesäkurpitsakakku
valmistusaika aktiivinen alle 30 minuuttia, passiivinen alle 60 minuuttia
12 palaa
3 kananmunaa
2 dl sokeria
1,5 dl öljyä (auringonkukka,- rypsi- tai vaikka mieto oliiviöljy)
3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
2 hyppysellistä suolaa
1 keskikokoinen kesäkurpitsa
Vuoan voiteluun
nokare voita
korppujauhoja
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Vaahdota munat ja sokeri valkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Sekoita joukkoon öljy. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan kevyesti sekoittaen. Lisää viimeisenä raastettu kesäkurpitsa ja sekoita.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista uunin keskitasolla 50-60 minuuttia. Kokeile hammastikulla kakun kypsyyttä, kun taikinaa ei tartu tikkuun, kakku on valmis. Kakku säilyy hyvänä useamman päivän.
Ruokarakkaudella,
Vappu

Olen Vappu Pimiä, jonka monet tuntevat tv- ja radio-ohjelmista. Viime vuosina olen kuitenkin enemmän ja enemmän päässyt toteuttamaan haavettani työskennellä myös ruoan parissa. Olen kirjoittanut kaksi keittokirjaa, kolmas kirja julkaistaan tänä syksynä. Suuri haaveeni toteutui myös, kun sain suunnitella oman keittiötuotesarjan Muurlalle. Tässä blogissa tehdään sitä ruokaa, mitä meidän kotona syödään. Aamiaista, arkiruokaa ja vähän parempaa viikonlopuille, leivontaa unohtamatta. Idea kuitenkin on, että kaikki syntyy helposti ja yksinkertaisesti, ilman hermojen menetystä. Hyppää kyytiin!
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kesäkurpitsakakku
OiOOi Vapun resepti. Hertsumarepale uskomaton resepti. Ihan on laitettvava artikkeliksi lehteen.
Sitä mieltä että 180astetta parempi uuninlämpö kakulle.
Jep, hyvin onnistui ja maistuu – no ei ainkaan kesäkurpitsalta – mutta ihan mielenkiintoinen tuttavuus.
Sepä se miltä kesäkurpitsa maistuu, ei oikein miltään, mielestäni mutta sopii kakkuihin vietävän hyvin tuo kosteutta ha kuohkeutta, mielestäni.
Kyllä, 200 asteessa kakku palaa (paloi).
Paistoin 180 asteessa tunnin verran alatasolla. Tuli pehmeä ja mehevä kakku 😋
Miten suuri on keskikokoinen kesäkurpitsa? Voisiko olla joku grammamäärä, niin olisi helpompi suhteuttaa, koska minun keskikokoinen ei ole kaikkien keskikokoinen.
Itse ihmettelin myös epämääräistä kesäkurpitsamäärää. Raaste desilitroina?
Vappu, pliis voisitko vielä tarkentaa paljonko (arviolta) laitot desilitroina raastettua kesäkurpitsaa?
Tai muut jo leiponeet?
Jossain toisaalla näin että kesäkkurpitsaa oli vain 1 dl hienoksi raastettua kesäkurpitsaa sekin oli muistaakseni Vapun resepti.
Iso kesäkurpitsa on 6dl
Keskikokoinen voisi olla 3-4dl
Pieni sen 1-2dl
Raastettuna siis
Hyvä onnistuva ohje myös gluteenittomana.Elina