Kesäkurpitsasta syntyy myös mehevä ja hyvin säilyvä kakku.

Pihallani kasvaa valtavat määrät kesäkurpitsaa.

Haluan myös, että lapseni syövät enemmän kasviksia, joten tästä tarpeesta syntyi kesäkurpitsakakku. Tehtävä onnistui, sillä tämä on esikoiseni Violan ehdoton lemppari!

Tämä resepti löytyy myös tulevasta Vappu Leipoo kirjasta.

Kesäkurpitsakakku

valmistusaika aktiivinen alle 30 minuuttia, passiivinen alle 60 minuuttia

12 palaa

3 kananmunaa

2 dl sokeria

1,5 dl öljyä (auringonkukka,- rypsi- tai vaikka mieto oliiviöljy)

3,5 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl ruokasoodaa

1 tl kanelia

1 tl kardemummaa

2 hyppysellistä suolaa

1 keskikokoinen kesäkurpitsa

Vuoan voiteluun

nokare voita

korppujauhoja

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi. Vaahdota munat ja sokeri valkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Sekoita joukkoon öljy. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan kevyesti sekoittaen. Lisää viimeisenä raastettu kesäkurpitsa ja sekoita.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista uunin keskitasolla 50-60 minuuttia. Kokeile hammastikulla kakun kypsyyttä, kun taikinaa ei tartu tikkuun, kakku on valmis. Kakku säilyy hyvänä useamman päivän.

Ruokarakkaudella,

Vappu