Vappu keittiössä

Kuhaa kapris-sitruunavoissa

Kuhasta valmistat nopeasti koko perheelle maistuvan, terveellisen aterian.

Tämä kalaruoka on meidän perheen yksi ehdottomia suosikkeja! Tätä syödään meillä vähintään kerran kuussa. Kuha on myös siitä hyvä kalalaji, että siinä ei ole paljon ruotoja, joka tekee siitä lapsiystävällisen. Kuhaa on myös hyvin saatavilla.

KUHAA KAPRIS-SITRUUNAVOISSA

2-3 hlölle. Voit helposti tuplata annoksen.

 

500-600 g kuhafilettä

noin 25 g voita

2-3 rkl kaprismarjoja

1 sitruunan mehu

suolaa, mustapippuria

Laita voi pannulle ja pannu kuumenemaan. Kun voi lopettaa tirisemisen, on pannu tarpeeksi kuuma. Laita kalojen pintaan suolaa ja pippuria. Jos fileet ovat isoja, leikkaa ne annospaloiksi. Paista kalafileitä toiselta puolelta noin 1-2 minuuttia, riippuen fileiden paksuudesta. Käännä fileet ja purista sekaan sitruunamehu ja lisää kaprikset, anna kalojen paistua ihan hetki toiselta puolelta. Tarkista maku ja tarjoile joko perunoiden, perunamuusin, riisin tai paistettujen kasvisten kera.

 


    Olen Vappu Pimiä, jonka monet tuntevat tv- ja radio-ohjelmista. Viime vuosina olen kuitenkin enemmän ja enemmän päässyt toteuttamaan haavettani työskennellä myös ruoan parissa. Olen kirjoittanut kaksi keittokirjaa, kolmas kirja julkaistaan tänä syksynä. Suuri haaveeni toteutui myös, kun sain suunnitella oman keittiötuotesarjan Muurlalle. Tässä blogissa tehdään sitä ruokaa, mitä meidän kotona syödään. Aamiaista, arkiruokaa ja vähän parempaa viikonlopuille, leivontaa unohtamatta. Idea kuitenkin on, että kaikki syntyy helposti ja yksinkertaisesti, ilman hermojen menetystä. Hyppää kyytiin!  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kuhaa kapris-sitruunavoissa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *