Kuhasta valmistat nopeasti koko perheelle maistuvan, terveellisen aterian.

Tämä kalaruoka on meidän perheen yksi ehdottomia suosikkeja! Tätä syödään meillä vähintään kerran kuussa. Kuha on myös siitä hyvä kalalaji, että siinä ei ole paljon ruotoja, joka tekee siitä lapsiystävällisen. Kuhaa on myös hyvin saatavilla.

KUHAA KAPRIS-SITRUUNAVOISSA

2-3 hlölle. Voit helposti tuplata annoksen.

 

500-600 g kuhafilettä

noin 25 g voita

2-3 rkl kaprismarjoja

1 sitruunan mehu

suolaa, mustapippuria

Laita voi pannulle ja pannu kuumenemaan. Kun voi lopettaa tirisemisen, on pannu tarpeeksi kuuma. Laita kalojen pintaan suolaa ja pippuria. Jos fileet ovat isoja, leikkaa ne annospaloiksi. Paista kalafileitä toiselta puolelta noin 1-2 minuuttia, riippuen fileiden paksuudesta. Käännä fileet ja purista sekaan sitruunamehu ja lisää kaprikset, anna kalojen paistua ihan hetki toiselta puolelta. Tarkista maku ja tarjoile joko perunoiden, perunamuusin, riisin tai paistettujen kasvisten kera.