Vappu keittiössä

Nopea kalaliemi

Kun ostan kokonaisen kalan fileoituna, raaskin harvoin vastata ei, kun myyjä kysyy: ” Pakkaanko perkeet mukaan?” Eikä kannatakaan! Itsetehty kalaliemi on taivaallista ja se syntyy oikeasti todella helposti, kokeile vaikka!

Itsetehty kalaliemi syntyy nopeasti kalan perkeistä.

Nopea kalaliemi

noin 1,5 l valmista lientä

60-90 min

maidoton, munaton, gluteeniton

Ainekset:

1 keskikokoisen lohen, nieriän, hauen, kuhan tai siian perkeet

1 sipuli

3 laakerinlehteä

noin 10 kokonaista valkopippuria

suolaa

2-2,5 litraa vettä

(1 dl valkoviiniä)

 

Huuhtele kalan perkeet ja laita ne kattilaan. Kuori ja puolita sipuli. Lisää laakerilehdet, sipuli ja pippurit sekä lisää vesi. Anna liemen kiehahtaa, kuori kaikki vaahto liemen pinnalta reikäkauhalla.

Nopea itsetehty kalaliemi syntyy kuin itsestään hellalla.

Anna liemen pulputtaa rauhassa 1-1,5 tuntia, jonka jälkeen siivilöi liemi. Mausta liemi lopuksi suolalla ja valkoviinillä halutessasi ja kiehauta liemi vielä kerran. Käytä kalakeiton, risoton tai minkä tahansa pohjana. Voit myös pakastaa liemen. Voit maustaa lientä halutessasi fenkolilla, tillillä tai vaikka fenkolin siemenillä.


    Olen Vappu Pimiä, jonka monet tuntevat tv- ja radio-ohjelmista. Viime vuosina olen kuitenkin enemmän ja enemmän päässyt toteuttamaan haavettani työskennellä myös ruoan parissa. Olen kirjoittanut kaksi keittokirjaa, kolmas kirja julkaistaan tänä syksynä. Suuri haaveeni toteutui myös, kun sain suunnitella oman keittiötuotesarjan Muurlalle. Tässä blogissa tehdään sitä ruokaa, mitä meidän kotona syödään. Aamiaista, arkiruokaa ja vähän parempaa viikonlopuille, leivontaa unohtamatta. Idea kuitenkin on, että kaikki syntyy helposti ja yksinkertaisesti, ilman hermojen menetystä. Hyppää kyytiin!  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Nopea kalaliemi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *