Vappu keittiössä

Nopea Shepherd´s pie eli paimenen piiras

Edellisen päivän jauhelihakastikkeesta syntyy maukas paimenen piiras nopeasti ja helposti

Shepherd´s pie on englantilaisen keittiön klassikko, joka syntyy jauhelihasta ja perunamuusista. Alkuperäinen versio tehdään karitsan- tai lampaanjauhelihasta, jota voit halutessasi käyttää, jos teet kastikkeen tätä varten, mutta tässä reseptissä hyödynnetään edellisen blogipostaukseni arjen bolognese kastiketta (katso linkki artikkelin lopusta) eli tämä on myös oiva jämäruoka, jos kastiketta jää edelliseltä päivältä! Pikaversiossa oiotaan vähän mutkia, jolloin aikaa säästyy.

Nopea Shepherd´s pie eli paimenen piiras

4 annosta

alle 30 min

gluteeniton

Noin 5-6 dl arjen bologenese kastiketta, jos sinulla on vähemmän, jatka kastiketta parilla desillä tomaattimurskaa tai lisäämällä 3-4 tomaattia

3 rkl worchester kastiketta

2-3 porkkanaa

(pieni pala juuriselleriä)

tilkka öljyä

1-2 dl vettä

Noin 8 dl perunamuusia, voit käyttää hyvin valmismuusia, jauhetta tai pakastetta

Muutama nokare voita

 

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Kuori ja kuutioi porkkanat pieniksi kuutioiksi. Jos käytät juuriselleriä, tee sille samoin. Kuullota juureskuutiot tilkassa öljyä kattilassa. Lisää joukkoon edellisen päivän arjen bolognesekastike sekä vesi. Jos sinulla on kastiketta liian vähän, lisää joukkoon pari desiä tomaattimurskaa tai 3-4 tomaattia kuutioituna. Lisää joukkoon myös worchester kastike. Kiehauta ja vähennä lämpöä. Anna hautua pienellä lämmöllä sillä aikaa, kun valmistat perunamuusin.

Jos sinulla on muusia edelliseltä päivältä, käytä sitä, mutta hyvä lopputulos syntyy pikaversiossa myös pussi- tai pakastemuusista. Valmista muusi paketin ohjeiden mukaan.

Ota reunallinen uunivuoka ja kaada jauhelihakastike vuoan pohjalle. Levitä perunamuusi kastikkeen päälle ikäänkuin kanneksi. Laita muutama nokare voita muusin pinnalle. Paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia, kunnes muusin pinta saa vähän väriä. Nauti salaatin kera. Minä lisään lautaselle myös lorauksen salaista pahettani, HP maustekastikettani, se sopi tämän ruoan kanssa erinomaisesti!

 


    Olen Vappu Pimiä, jonka monet tuntevat tv- ja radio-ohjelmista. Viime vuosina olen kuitenkin enemmän ja enemmän päässyt toteuttamaan haavettani työskennellä myös ruoan parissa. Olen kirjoittanut kaksi keittokirjaa, kolmas kirja julkaistaan tänä syksynä. Suuri haaveeni toteutui myös, kun sain suunnitella oman keittiötuotesarjan Muurlalle. Tässä blogissa tehdään sitä ruokaa, mitä meidän kotona syödään. Aamiaista, arkiruokaa ja vähän parempaa viikonlopuille, leivontaa unohtamatta. Idea kuitenkin on, että kaikki syntyy helposti ja yksinkertaisesti, ilman hermojen menetystä. Hyppää kyytiin!  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Nopea Shepherd´s pie eli paimenen piiras

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *