MAINOS |
MAINOS |  Vappu keittiössä

Nyt löytyi täydellinen kaveri aasialaiselle lohelle

Kaupallinen yhteistyö Viña Maipo.

Tämä herkullinen, kevyt ja makua pursuva kalaruoka syntyy suomalaisten suosikkikala lohesta alle puolessa tunnissa. Parasta on, että tällä tavalla valmistettuna vältät kalan paistamisen käryt keittiössäsi. Kylkeen lasi hedelmäisen hapokasta Viña Maipo Chardonnayta ja viikonlopun ateria on valmis! Tämä ateria tekee taatusti vaikutuksen myös vieraisiin.

Viña Maipon Chardonnay on oivallinen kumppani kala- ja kasvisruoille.

AASIALAINEN LOHI

4 annosta

Alle 30min

Maidoton

Munaton

600-800g lohifilettä

3 rkl soijaa

3 rkl riisiviinietikkaa

3 rkl kalakastiketta

peukalonpään kokoinen pala inkivääriä

valkosipulinkynsi

½-1 punaista chiliä

2 tähtianista

2,5 dl kalalientä (kuutiosta)

1,5 rkl fariinisokeria

 

Tarjoiluun

1 ruukku tuoretta korianteria

(pari kevätsipulin vartta)

Keitettyä riisiä

Leikkaa lohi neljään osaan annospaloiksi. Siivuta chili, valkosipuli ja inkivääri ohuiksi siivuiksi. Mittaa reunalliseen paistinpannuun soija, kalakastike, riisiviinietikka, kalaliemi ja fariinisokeri. Lisää joukkoon siivutettu chili, valkosipuli ja inkivääri sekä tähtianis. Kiehauta seos niin, että sokeri liukenee seokseen. Aseta lohipalat nahkapuoli ylöspäin kiehuvaan liemeen ja anna kypsyä 4-6 minuuttia riippuen palojen paksuudesta.

Nosta lohet tarjoiluastialle ja peitä foliolla. Anna kastikkeen kiehua vielä muutama minuutti niin, että se paksuuntuu ja muuttuu vähän siirappimaiseksi. Tarjoile lohipalat nahkapuoli alaspäin riisin kera. Lusikoi annosten pinnalle pannusta kastiketta, koristele silputulla korianterilla ja halutessasi kevätsipulilla. Tarjoile kalaruoalle sopivan Viña Maipo Chardonnay -viinin kera.

 

Viña Cabernet Sauvignonin kaveriksi sopii erinomaisesti esimerkiksi sveitsiläinen Appenzeller, espanjalainen Manchego, tai italialainen Gorgonzola.

JUUSTOTARJOTIN

Yhä useammin jälkiruoan paikan vie pöydässäni pala hyvää juustoa kera punaviinilasin. Nauti jälkiruoaksi 1-3 palaa erilaista juustoa Viña Maipo Cabernet Sauvignon –lasillisen kera. Tämä nuorekas ja keskitäyteläinen Cabernet Sauvignon oli viime vuonna Suomen toiseksi myydyin punaviini. Suosituksen mukaan se sopii hyvin yleisviiniksi ja hyvässä seurassa nautittavaksi.

Huomasitteko muuten, että Viña Maipo on muuttanut pakkaustaan Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Perinteikkään chileläisen viinitalon historia alkoi vuonna 1948, kun Concha y Toro osti Viña Maipon viinitalon. Vuosien varrella suomalaiset ovat mieltyneet Max Weinlaubin johdolla syntyneisiin viineihin.

Hanapakkauksia koristava Maipon kylä on muuttunut Suomen luonnoksi. Kuiva ja hedelmäinen Chardonnay sopii myös noutopöytään.


    Olen Vappu Pimiä, jonka monet tuntevat tv- ja radio-ohjelmista. Viime vuosina olen kuitenkin enemmän ja enemmän päässyt toteuttamaan haavettani työskennellä myös ruoan parissa. Olen kirjoittanut kaksi keittokirjaa, kolmas kirja julkaistaan tänä syksynä. Suuri haaveeni toteutui myös, kun sain suunnitella oman keittiötuotesarjan Muurlalle. Tässä blogissa tehdään sitä ruokaa, mitä meidän kotona syödään. Aamiaista, arkiruokaa ja vähän parempaa viikonlopuille, leivontaa unohtamatta. Idea kuitenkin on, että kaikki syntyy helposti ja yksinkertaisesti, ilman hermojen menetystä. Hyppää kyytiin!  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Nyt löytyi täydellinen kaveri aasialaiselle lohelle

Sirpa Rekola

Kiitos vinkistä!Tuota viiniä hankin jouluksi…

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *