Vappu keittiössä

Pannukakku ternimaidosta

Pannari on iki-suosikki. Mutta jos joskus saat ternimaitoa, etkä halua tehdä siitä ternijuustoa, niin kehotan ehdottomasti kokeilemaan pannukakkua! Minä en ole eläessäni syönyt niin hyvää pannaria, kuin ternimaidosta tehtynä! Ja ternimaitohan on todellista superfoodia!

Ternimaidosta syntyy maailman paras pannari!

Pannukakku ternimaidosta

pellilinen

1 h

1 l ternimaitoa

2-3 kanamunaa (koosta riippuen)

1 tl suolaa

1 rkl sokeria

4 dl vehnä- tai spelttijauhoja

0,5 dl sulatettua voita tai juoksevaa rasvaseosta

 

Sekoita kaikki taikinan ainekset sekaisin. Anna taikinan turvota 30-60 minuuttia. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista pannaria 225 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

 


    Olen Vappu Pimiä, jonka monet tuntevat tv- ja radio-ohjelmista. Viime vuosina olen kuitenkin enemmän ja enemmän päässyt toteuttamaan haavettani työskennellä myös ruoan parissa. Olen kirjoittanut kaksi keittokirjaa, kolmas kirja julkaistaan tänä syksynä. Suuri haaveeni toteutui myös, kun sain suunnitella oman keittiötuotesarjan Muurlalle. Tässä blogissa tehdään sitä ruokaa, mitä meidän kotona syödään. Aamiaista, arkiruokaa ja vähän parempaa viikonlopuille, leivontaa unohtamatta. Idea kuitenkin on, että kaikki syntyy helposti ja yksinkertaisesti, ilman hermojen menetystä. Hyppää kyytiin!  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Pannukakku ternimaidosta

Tupuli

Heissan! Ternimaidosta kun tekee pannukakku se ei tarvitse kananmunaa se hyytyy hyvin..

Vappu Pimiä

Moikka! Mä olen huomannut, että joidenkin ternimaitojen kohdalla tarvitsee, kun taas toisten ei. Siksi laitoin varuiksi. 🙂

Pannari

Hyytyminen riippuu siitä, milloin maito on lypsetty. 🙂

Liisa

Moi! Kiitos reseptistä! Tätä täytyy tehdä, pakkasessa oottaapi 2 l ternimaitoa. Mites pullataikina, onnistuuko ternimaidolla?

Lypsäjä

Kyllä pulla onnistuu erittäin hyvin ternimaitoon ja rieska myös tulee mureaa

Mökkiläinen

Hyvää tuli pannarista, kiitos vinkistä.

Emäntä

Ensimmäisistä maidosta poikimisen jälkeen maito on vahvaa, joten ei tarvi munia. Hyy tyy ilmankin, voi joutua laimentamaan tavallisella maidolla.

uoveli

kiitos reseptistä poikamieskin osaa tehdä pannarin

Liisukka

Ei ternimaitoon koskaan tarvii laittaa kananmunia niinkuin ei ternimaitoon tehtyihin pulliinkaan, ne vaan kovettaa taikinaa liikaa oli sitten tekemässä pannaria tai pullaa! Kyllä vanhakansa tämän tietää. Muutama face tuttu on pilannu pannarinsa tällä Vapun ohjeella 🙁

Minä

En ole poika mies mutta silti osaan .lapsin jo .nyt teen .

Muori83

Loistava ohje. Onnistui hyvin. Kiitos ohjeesta👌

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *