Ranskalainen tomaattipiiras

Olen tehnyt tätä piirasta ensimmäisen kerran 15 vuotta sitten. Se on niin hyvää, että se päätyi myös Vappu Leipoo kirjaani. Tämä on erinomainen piiras loppukesään ja alkusyksyyn, kun kotimaiset tomaatit ovat vielä parhaimmillaan. Tämä piiras sopii erinomaisesti tarjottavaksi esimerkiksi syksyn rapujuhliin ennen tai jälkeen rapujen. Voit tehdä pohjan itse, mutta kaupan valmispohjallakin saat oikein oivan lopputuloksen.

Ranskalainen tomaattipiiras on todellinen herkku, joka sopii esimerkiksi rapujuhliin.

Ranskalainen tomaattipiiras

10 annosta

alle 60 min

Ainekset:

pohja:

4,5 dl vehnäjauhoja

0,5 tl suolaa

125 g voita

noin 0,5 dl kylmää vettä

piiras:

1 annos suolaisen piirakan perusohje tai valmis pakastetaikina pohja

3 rkl Dijonin sinappia

150 g juustoraastetta

5-7 tomaattia

1 tl provencen yrttiseosta tai kuivattua basilikaa

3 rkl oliiviöljyä

suolaa ja mustapippuria

Jos teet pohjan itse, valmista se ensin.

Sekoita jauhot ja suola keskenään kulhossa. Lisää joukkoon voi ja nypi seos murumaiseksi. Lisää joukkoon vesi ja vaivaa taikinasta pallo. Kääri taikina kelmuun ja anna sen levätä jääkapissa vähintään 30 minuuttia.

Tee taikina ohjeen mukaan tai sulata valmistaikina. Kauli taikina pyöreään vuokaan ja levitä myös vuoan reunoille. Pistele haarukalla muutaman kerran kaulittuun pohjaan.

Levitä sinappi pohjan päälle, lisää juustoraaste. Viipaloi tomaatit ja levitä ne juustoraasteen päälle. Ripottele pinnalle vähän suolaa ja pippuria sekä provencen yrttiseos. Pirskottele vielä oliiviöljyä ja paista 225 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

 

 

Kommentit (7)

Hei, olen allerginen sinapille. Voisiko sen korvata jollai tai jättää vain pois piirakasta?

Mä olen tehnyt ilmankin ja hyvää on niinkin.

Ei tullut mitään aikaan koko ohje yhtä kusetusta poista tämä jauhoja liikaa tarkista sen määrä

Jos et onnistu leipomuksessa, niin turha ohjetta on syyttää. Opettele sinnikkäästi vaan!

Jauhoja ja vettä laitoin sen mitä ohjeessa oli, mutta voita 140g, muuten olisi tullut tosi ”tiukkaa”. Ja voi jo hyvissä ajoin jääkaapista pehmenemään. Sinappi oli Maille Dijon Honey, vaikka en sinapista muutoin välitä, mutta tähän se sopi! Öljyn suihkutin ohuena sprayna päälle tasaisesti. Ja yrttiseoksen lisäksi tuoretta basilikaa!

Laitoitko basilikan jo uuniin vai valmiin piiraan päälle?

Tuore basilika vasta paistamisen jälkeen.

Kommentoi juttua: Ranskalainen tomaattipiiras

Vastaa käyttäjälle Juusto Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X