Vappu keittiössä

Ruokaboksin Dandan-nuudelit

Olen mukana Ruokaboksi nimisessä yrityksessä, jossa idea on, että kotiovelle toimitetaan maanantaisin laatikko, josta löytyy valitusti kolmen tai neljän aterian ainekset ja reseptit neljälle hengelle. Lähtökohtaisesti boksi koostuu yhdestä kala- , yhdestä kana/kalkkuna-, yhdestä kasvis- ja yhdestä nauta/possureseptistä.

Meidän missio on saada ihmiset tekemään itse ravitsevaa ja herkullista ruokaa, ilman että perheen yhteinen aika kärsii. Toivomme, että perheet laittavat ja myös syövät edes yhden aterian päivässä yhdessä.

Reseptit ovat helppoja, joista löytyy ihan perinteisiä, mutta monesti niissä on jokin pikku juju.

Ollessani luonnollisesti myös asiakkaana, olen huomannut, että perheemme arki on helpottunut huomattavasti! Enää ei arkena kaupasta tarvitse hakea, kuin maito, hedelmät sekä iltapalatarpeet. Kauppojen käytävillä haahuilu on jäänyt taakse ja onpa meillä havaittu, että rahaakin säästyy melkoisesti, kun turhat ostokset ovat jääneet. Lisäksi ruokahävikkimme on vähentynyt merkittävästi, joka minulle on iso asia, sillä vihaan ruoan heittämistä roskiin.

Halusin jakaa tällä viikolla pari meidän reseptiä, joita kokattiin Ruokaboksin tilaajien keskuudessa viime viikolla. Meidän perheen ehdoton suosikki oli Dandan-nuudelit, kokeile kotona ja ihastu! Jos kiinnostuit Ruokaboksista, meillä on vielä -50% tarjous käynnissä, käy katsomassa lisää täältä: www.ruokaboksi.fi

Possunjauhelihasta ja nuudeleista syntyy järisyttävän hyvä arkiruoka.

 

Dandan-nuudelit

 

4 annosta

30 min

Porkkanasalaatti:

3 porkkanaa

2 rkl riisiviinietikkaa

 

Murskatut kurkut:

1 kurkku

pari hyppysellistä suolaa

1 valkosipulinkynsi

1 rkl seesamöljyä

2 tl riisiviinietikkaa

 

Dandan-nuudelit:

1 nippu kevätsipulia

4 rkl öljyä (seesamöljy käy hyvin)

400 g possunjauhelihaa

3-4 rkl seesamiöljyä

4-6 rkl soijaa

2 rkl riisiviinietikkaa

1,5 dl kuorittuja maapähkinöitä

200 g munanuudeleita

(halutessasi chilikastiketta)

Valmista ensin salaatit mehustumaan. Kuori porkkanat ja vuole niistä ohuita suikaleita kuorimaveitsellä tai juustohöylällä. Kaada suikaleiden päälle etikka, sekoita ja jätä maustumaan.

Pese kurkku ja halkaise se pitkittäin. Käännä kurkut leikkauspinta alaspäin ja nuiji kurkkuja varovasti muutama kerta kaulimella. Kuutioi kurkut. Ripottele kurkuille vähän suolaa, silppua tai raasta valkosipuli joukkoon sekä lisää etikka ja öljy. Sekoita ja anna maustua.

Suikaloi kevätsipulit ja ota ½ dl kevätsipulien vihreästä osasta leikattua silppua sivuun annosten koristelua varten.

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta.

Kuumenna öljy wokkipannussa tai paistinpannulla paista siinä kevätsipuli ja jauheliha rapeaksi muruksi. Lisää nuudelit pannuun ja lisää joukkoon seesamiöljy, soija ja etikka, kääntele ja anna paistua ihan hetki. Rouhi sillä aikaa maapähkinät veitsellä ja lisää ne vielä joukkoon. Kääntele maut tasaiseksi. Ripottele pinnalle loput kevätsipulit ja tarjoile porkkanoiden ja kurkkujen kera. Mausta nuudeleita halutessasi chilikastikkeella.

 

 

 

 


    Olen Vappu Pimiä, jonka monet tuntevat tv- ja radio-ohjelmista. Viime vuosina olen kuitenkin enemmän ja enemmän päässyt toteuttamaan haavettani työskennellä myös ruoan parissa. Olen kirjoittanut kaksi keittokirjaa, kolmas kirja julkaistaan tänä syksynä. Suuri haaveeni toteutui myös, kun sain suunnitella oman keittiötuotesarjan Muurlalle. Tässä blogissa tehdään sitä ruokaa, mitä meidän kotona syödään. Aamiaista, arkiruokaa ja vähän parempaa viikonlopuille, leivontaa unohtamatta. Idea kuitenkin on, että kaikki syntyy helposti ja yksinkertaisesti, ilman hermojen menetystä. Hyppää kyytiin!  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Ruokaboksin Dandan-nuudelit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *