Tämä resepti löytyy ensimmäisestä kirjastani. Se on yksi mun kalalemppareista! Söin ekan kerran kalaa antiboise ravintola Pastiksessa Helsingissä ja rakastuin heti! Kehittelin oman version annoksesta ja tätä syödään meillä tosi usein viikonlopun parempana ruokana. Tämä sopii erinomaisesti vaikka Ystävänpäivään rakkaalle tarjottavaksi!

Vaaleasta kalasta syntyy herkullinen ateria muutamassa minuutissa.

Siikaa antiboise

2 annosta

alle 30 min

munaton, maidoton, gluteeniton

 

(tästä kastikemäärästä riittää kahdelle syöjälle, tuplaa määrät, jos teet neljälle)

1 nahallinen siikafilee per syöjä (myös esim. kuha käy)

1 rasia kirsikka- tai pisaratomaatteja

1 valkosipulinkynsi silputtuna

2 rkl kaprismarjoja (jos satut löytämään suolaan säilöttyjä, laita puolet niitä)

1-2 sitruunan mehu

3-4 lorausta oliiviöljyä

nokare voita

suolaa, mustapippuria

Ripottele kalafileille vähän suolaa ja mustapippuria. Kuumenna voinokare pannussa, muista kuumentaa pannu kunnolla! Kun voi lopettaa tirinän, pannu on tarpeeksi kuuma. Laita kalafileet pannuun nahkapuoli alaspäin. Älä kääntele kaloja, vaan anna kalannahkapuolen ruskistua kunnolla. Näet pinnasta, kun kala alkaa kypsymään, se muuttuu läpikuultavasta ihan valkoiseksi.

Kun kala on osittain kypsynyt (ei kokonaan), noin 2-3 minuutin päästä, riippuen fileiden koosta, nosta kalat pois pannulta uunivuokaan ja laita vuoka uuniin, jonka käännät 100 asteelle. Voit myös peittää kalat foliolla, jolloin uunia ei tarvita.

Älä huuhtele pannua, vaan kaada sinne reilu loraus oliiviöljyä ja lisää valkosipulit. Pyörittele ihan hetki ja lisää tomaatit, kaprikset ja sitruunanmehu. Paista niin, että tomaatit alkavat vähän hajoamaan, mutta eivät mene muussiksi. Lorauta vielä oliiviöljyä ja maista. Lisää kalafileet pannuun ja kauho kastiketta pannun pohjalta kalojen päälle ja tarjoile!