Tämä resepti löytyy ensimmäisestä kirjastani. Se on yksi mun kalalemppareista! Söin ekan kerran kalaa antiboise ravintola Pastiksessa Helsingissä ja rakastuin heti! Kehittelin oman version annoksesta ja tätä syödään meillä tosi usein viikonlopun parempana ruokana. Tämä sopii erinomaisesti vaikka Ystävänpäivään rakkaalle tarjottavaksi!

Vaaleasta kalasta syntyy herkullinen ateria muutamassa minuutissa.

Siikaa antiboise

2 annosta

alle 30 min

munaton, maidoton, gluteeniton

 

(tästä kastikemäärästä riittää kahdelle syöjälle, tuplaa määrät, jos teet neljälle)

1 nahallinen siikafilee per syöjä (myös esim. kuha käy)

1 rasia kirsikka- tai pisaratomaatteja

1 valkosipulinkynsi silputtuna

2 rkl kaprismarjoja (jos satut löytämään suolaan säilöttyjä, laita puolet niitä)

1-2 sitruunan mehu

3-4 lorausta oliiviöljyä

nokare voita

suolaa, mustapippuria

Ripottele kalafileille vähän suolaa ja mustapippuria. Kuumenna voinokare pannussa, muista kuumentaa pannu kunnolla! Kun voi lopettaa tirinän, pannu on tarpeeksi kuuma. Laita kalafileet pannuun nahkapuoli alaspäin. Älä kääntele kaloja, vaan anna kalannahkapuolen ruskistua kunnolla. Näet pinnasta, kun kala alkaa kypsymään, se muuttuu läpikuultavasta ihan valkoiseksi.

Kun kala on osittain kypsynyt (ei kokonaan), noin 2-3 minuutin päästä, riippuen fileiden koosta, nosta kalat pois pannulta uunivuokaan ja laita vuoka uuniin, jonka käännät 100 asteelle. Voit myös peittää kalat foliolla, jolloin uunia ei tarvita.

Älä huuhtele pannua, vaan kaada sinne reilu loraus oliiviöljyä ja lisää valkosipulit. Pyörittele ihan hetki ja lisää tomaatit, kaprikset ja sitruunanmehu. Paista niin, että tomaatit alkavat vähän hajoamaan, mutta eivät mene muussiksi. Lorauta vielä oliiviöljyä ja maista. Lisää kalafileet pannuun ja kauho kastiketta pannun pohjalta kalojen päälle ja tarjoile!

Instagram

  • Mulle on tärkeää, että vaikka asutaan kaupungissa, osaa lapset liikkua myös luonnossa. Tytöt tunnistavat nyt jo pari sientä ilman apuja ja ovat sieniretkikavereina ihan priimaa. 😍😍Saaliskin oli ihan mukava, kun oltiin vaan noin 500 metrin säteellä mökistä. #mygirls #sieniretkellä #mushroomhunting #herkkutatti #porcini #karvarousku #ukonsieni #männynpunikkitatti
  • Noin pari vuotta sitten päähänpistona syntyi #perjantaihammerit #retroperjantai ohjelman innoittamana. Nykyään saan palautetta hammereista vähintään yhtä paljon, kun TV-töistäni yhteensä. Monelle nämä edustaa iloa ja piristystä, toisille taas rohkeutta. Mun viesti lähinnä vaan on, että itseään ei kannata ottaa liian vakavasti, eikä miettiä sitä mitä muut ajattelee, se tekee elämän aika raskaaksi. Tanssiminen muuten kannattaa aina, vaikka ei osaisikaan, tulee siitä tosi hyvä fiilis! Tänään #perjantaihammerit goes ballet, hetken huumassa, tietty!😂💃👯‍♀️#dancedancedance #vapunvaltakunta @radionovasuomi #hammertime #äläotasitävakavasti
  • Vielä on vuorokausi aikaa! Me kerätään @ruokaboksi lle rahoitusta ja sä voit olla yksi meidän omistajista ja samalla mun yhtiökumppani! Tsekkaa innovestorgroup.com ja lähde mukaan sijoittamaan nopeasti kasvavaan ruoan kotiinkuljetusbisnekseen! #innovestor #investing #sijoittaminen #rahoituskierros #entrepreneur #ruokaboksi #parempaaarkea
  • When in St.Petersburg. Vieläkin fiilistelen parin viikon takaista reissua Pietariin.😍👌💎❤️👭#tb #lapsuudenystävät #friendsforlife #childhoodfriends #40andfabulous #lovetheseladies #stpetersburg
  • Mahtavia uutisia! Suuren kysynnän ja asiakaspalautteen perusteella olemme päättäneet lanseerata Muksuboksin! Nimensä mukaisesti boksi on suunnattu erityisesti lapsiperheille, jonka sisältö on taatusti sellaista, mikä maistuu myös perheen pienimmille. Mä tarvitsen sun apua, sillä kokoan täällä juuri Muksuboksin ruokalistaa. Mikä on teidän perheen takuuvarma hitti, joka ei jää lautaselle keneltäkään tai mikä on sun oman lapsuuden suosikki arkiruoka? @ruokaboksi #parempaaarkea #syödäänyhdessä #ruokaboksi #muksuboksi #comingsoon
  • Kannessa minä ja Jeti.😀 #covergirl @iltalehti w @jethrorostedt
  • Yrittäjän elämää parhaimmillaan! Tänään kokkasin koko päivän @tampereenbakerycafe n keittiössä, kun suunnittelin heidän lounassalaattivalikoimaan neljä uutta täytettä, joiden valmistus käytiin läpi henkilökunnan kanssa. Täytteissä on kaksi täysin vegaanista, yksi lakto-vege ja yksi liha. Kuvassa näkyy paahdettu kukkakaali-kikherne-feta täyte. Täytteitä on saatavilla huomisesta alkaen ja kaikki kahvilan tuotteet on ihan supereita, sillä yli 80% niistä valmistuu paikan päällä käsintehtynä. Täältä et teollisia raakapakasteita löydä!👌 Jos siis käyt Tampereella tai asut siellä, niin käy testaamassa! @tampereenbakerycafe löytyy Stockan vierestä eli vaikea missata!😍👌😋#tampereenbakerycafe #vahvasuositus #entrepreneurlife #visittampere

vappendaali

Keskustelu

Kommentoi juttua: Siikaa antiboise

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X