Tattirisotto jäähyväisten kera

Tattirisotto jäähyväisten kera!

Haluan heti alkuun kiittää teitä kaikkia lukijoitani. Vuosi sitten starttasin tämän blogin ja olen ollut kovin kiitollinen kaikesta siitä hyvästä palautteesta, mitä olen matkan varrella saanut. Tässä kohtaa minun pitää kuitenkin heittää hyvästit blogin pitämiselle. Kun teen vuodessa kolme tv-tuotantoa, radiota, juonto- ja puhekeikkoja, hoidan Ruokaboksin asioita sekä Muurlan Vappu Keittiössä sarjan markkinointia, ei aikani ikävä kyllä millään riitä tämän blogin pyörittämiseen, sillä intensiteetillä, minkä se ansaitsee. Haluan pyhittää myös kaiken mahdollisen ajan perheelleni, joten se on myös yksi syy tähän päätökseen.

Tattirisotto syntyy kädenkäänteessä, vaikka se vaatii pientä vahtimista.

Vielä kerran iso kiitos teille kaikille lukijoilleni ja haluan muistuttaa, että nämä olemassa olevat reseptit säilyvät täällä, joten voit halutessasi palata tänne ja ehkä minäkin vielä joskus palaan, jos aika ja elämä antaa sille myöten.

Halusin vielä jakaa teille tattirisoton reseptin, jota tein viime viikonloppuna tyttärieni kanssa poimituista tateista. Tämä resepti on tehty tuoreista tateista, mutta voit hyvin käyttää myös kuivattuja, tällöin vain liota sienet ja käytä liemi risotossa. Menkää ihmiset metsään ja nauttikaa syksyn väreistä, tuoksuista ja kirpeydestä!

Ruokarakkaudella,

Vappu

Tattirisotto

30 min

4 annosta

Ainekset:

Noin 7 dl tuoreita herkkutatteja pilkottuna

4 dl risottoriisiä (arborio tai carnaroli)

1 sipuli tai 2 salottisipulia

1 valkosipulinkynsi

25 g voita

loraus oliiviöljyä

2 dl valkoviiniä

1-1,2 l kana- tai kasvislientä (jos käytät kuivattuja tatteja, käytä myös sieniliemi)

3 dl vastaraastettua parmesan juustoa

kourallinen tuoretta persiljaa silputtuna

suolaa, mustapippuria rouhittuna

Silppua sipulit ja siivuta tatit. Paista sieniä pannulla voissa niin, että niistä lähtee neste ja ne saavat väriä. Lisää sitten pannulle öljy, silputut sipulit ja riisi. Jatka niiden kuullottamista hetken, jonka jälkeen kaada kasariin valkoviini.

Anna viinin imeytyä riisiin, jonka jälkeen lisää lientä kauhallinen kerrallaan risottoon, vähän väliä sekoittaen.Liesi kannattaa pitää niin, että seos koko ajan kuplii, mutta ei kiehu täysillä. Lisää lientä aina kauhallinen lisää kun edellinen on imeytynyt. Maista välillä risottoa, jotta se ei vaan mene ylikypsäksi, riisin pitää olla al dente eli siinä pitää olla purenta varaa. Lopuksi lisää joukkoon raastettua parmesanjuusto sekä  silputtu persilja. Maista vielä risottoa ja lisää joukkoon suolaa ja rouhi mustapippuria makusi mukaan. Risotto saa jäädä löysäksi eli sen pitää valua lautasella. Raasta vielä päälle tuoretta parmesania ja nauti sellaisenaan tai kalan tai lihan lisukkeena.

Tämä vuodenaika on parasta ihanalle ja suussasulavalle tattirisotolle.

Kommentit (2)

Kiitos kaikista ihanista resepteistäsi Vappu! Hyvää jatkoa sinulle! Blogin kirjoittaminen vie tosiaan paljon aikaa, joten ei ihme että haluat antaa aikaasi perheelle ja monille tehtävillesi. Kokkaaminen varmaan jatkuu kohdallasi, koska taidat rakastaa sitä! 💗

Voi ei! Ikävä jää. No onneksi reseptit jäävät tänne elämään. Kiitos kun jaksoit tätä pitää. Siitä oli iloa 😍 Ja lopettamisesi on ymmärrettävä 👍

Kommentoi juttua: Tattirisotto jäähyväisten kera

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Vierasbuukkauksia hoidetaan mm. instan dm:ssä ääniviestein, kun yritetään maanitella yhtä Suomen suurinta tähteä, joka on breikillä. 😂😂😍😍🤞🤞#toivottavastinatsaa ##vappujamarjalive @marjahintikka @avasuomi @mtv3suomi
  • Ystävänpäivän kunniaksi me @ruokaboksi ssa päätettiin tarjota 30 euron alennus ekasta boksista meidän uusille ystäville! Käy meidän sivuilla ruokaboksi.fi ja syötä koodi YSTAVA2019, niin saat alennuksen. Valittavana on kolme boksia: original, muksuboksi ja vegeboksi. Koodi toimii 17.2 asti. Jos haluat helpompaa arkea, vähemmän kauppareissuja, mutta helposti syntyviä herkullisia safkoja, kannattaa antaa mahis! @ruokaboksi  #parempaaarkea #syödäänyhdessä #ruokaboksi
  • Viime viikolla #vappujamarjalive tarjoili mm tätä herkkua! Tänään uudet kuviot kera upeiden vieraiden, tervetuloa sohville @robinpackalen @hjallisharkimo @annekukkohovi @mariaveitola @mikaeljungner ❤️🙏Klo 21 mennään taas suorana @mtv3suomi ja @avasuomi
  • Upea esikuvani Kirsti Paakkanen tietää mistä puhuu! Kiitollisuus on hyvä pitää läsnä joka hetkessä, niin hyvissä, kuin huonoissa. Lämpimät onnittelut grand old ladylle!❤️🙏 #kirstipaakkanen #esikuva #marimekko @helsinginsanomat
  • Just another day at the office. Vielä hymyilyttää...😩😩😩#vappujamarjalive #lumenpudotus @mtv3suomi @avasuomi
  • Sunday funday 😍🌲🙏#metsäterapiaa #myhappyplace
  • This is Finland!😂❄️

vappendaali

X