
Tattirisotto jäähyväisten kera

Tattirisotto jäähyväisten kera!
Haluan heti alkuun kiittää teitä kaikkia lukijoitani. Vuosi sitten starttasin tämän blogin ja olen ollut kovin kiitollinen kaikesta siitä hyvästä palautteesta, mitä olen matkan varrella saanut. Tässä kohtaa minun pitää kuitenkin heittää hyvästit blogin pitämiselle. Kun teen vuodessa kolme tv-tuotantoa, radiota, juonto- ja puhekeikkoja, hoidan Ruokaboksin asioita sekä Muurlan Vappu Keittiössä sarjan markkinointia, ei aikani ikävä kyllä millään riitä tämän blogin pyörittämiseen, sillä intensiteetillä, minkä se ansaitsee. Haluan pyhittää myös kaiken mahdollisen ajan perheelleni, joten se on myös yksi syy tähän päätökseen.
Vielä kerran iso kiitos teille kaikille lukijoilleni ja haluan muistuttaa, että nämä olemassa olevat reseptit säilyvät täällä, joten voit halutessasi palata tänne ja ehkä minäkin vielä joskus palaan, jos aika ja elämä antaa sille myöten.
Halusin vielä jakaa teille tattirisoton reseptin, jota tein viime viikonloppuna tyttärieni kanssa poimituista tateista. Tämä resepti on tehty tuoreista tateista, mutta voit hyvin käyttää myös kuivattuja, tällöin vain liota sienet ja käytä liemi risotossa. Menkää ihmiset metsään ja nauttikaa syksyn väreistä, tuoksuista ja kirpeydestä!
Ruokarakkaudella,
Vappu
Tattirisotto
30 min
4 annosta
Ainekset:
Noin 7 dl tuoreita herkkutatteja pilkottuna
4 dl risottoriisiä (arborio tai carnaroli)
1 sipuli tai 2 salottisipulia
1 valkosipulinkynsi
25 g voita
loraus oliiviöljyä
2 dl valkoviiniä
1-1,2 l kana- tai kasvislientä (jos käytät kuivattuja tatteja, käytä myös sieniliemi)
3 dl vastaraastettua parmesan juustoa
kourallinen tuoretta persiljaa silputtuna
suolaa, mustapippuria rouhittuna
Silppua sipulit ja siivuta tatit. Paista sieniä pannulla voissa niin, että niistä lähtee neste ja ne saavat väriä. Lisää sitten pannulle öljy, silputut sipulit ja riisi. Jatka niiden kuullottamista hetken, jonka jälkeen kaada kasariin valkoviini.
Anna viinin imeytyä riisiin, jonka jälkeen lisää lientä kauhallinen kerrallaan risottoon, vähän väliä sekoittaen.Liesi kannattaa pitää niin, että seos koko ajan kuplii, mutta ei kiehu täysillä. Lisää lientä aina kauhallinen lisää kun edellinen on imeytynyt. Maista välillä risottoa, jotta se ei vaan mene ylikypsäksi, riisin pitää olla al dente eli siinä pitää olla purenta varaa. Lopuksi lisää joukkoon raastettua parmesanjuusto sekä silputtu persilja. Maista vielä risottoa ja lisää joukkoon suolaa ja rouhi mustapippuria makusi mukaan. Risotto saa jäädä löysäksi eli sen pitää valua lautasella. Raasta vielä päälle tuoretta parmesania ja nauti sellaisenaan tai kalan tai lihan lisukkeena.

Olen Vappu Pimiä, jonka monet tuntevat tv- ja radio-ohjelmista. Viime vuosina olen kuitenkin enemmän ja enemmän päässyt toteuttamaan haavettani työskennellä myös ruoan parissa. Olen kirjoittanut kaksi keittokirjaa, kolmas kirja julkaistaan tänä syksynä. Suuri haaveeni toteutui myös, kun sain suunnitella oman keittiötuotesarjan Muurlalle. Tässä blogissa tehdään sitä ruokaa, mitä meidän kotona syödään. Aamiaista, arkiruokaa ja vähän parempaa viikonlopuille, leivontaa unohtamatta. Idea kuitenkin on, että kaikki syntyy helposti ja yksinkertaisesti, ilman hermojen menetystä. Hyppää kyytiin!
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tattirisotto jäähyväisten kera
Kiitos kaikista ihanista resepteistäsi Vappu! Hyvää jatkoa sinulle! Blogin kirjoittaminen vie tosiaan paljon aikaa, joten ei ihme että haluat antaa aikaasi perheelle ja monille tehtävillesi. Kokkaaminen varmaan jatkuu kohdallasi, koska taidat rakastaa sitä! 💗
Voi ei! Ikävä jää. No onneksi reseptit jäävät tänne elämään. Kiitos kun jaksoit tätä pitää. Siitä oli iloa 😍 Ja lopettamisesi on ymmärrettävä 👍
Ihana resepti, kerrassaan maistuva setti. Viva la vida!
Kiitos! Aivan erinomainen resepti!
Nyt kyllä vei kielen mennessään, oikein isot kiitokset mielenkiintoisen ruokablogin pitämisestä!
Vuodet sen kuin vierivät, mutta tattirisottoa kuluu edelleen vuokatolkulla. Suosikkireseptini.
Parhaat suomenkieliset reseptit!
Tämä kyllä vei kielen mennessään! Ehdottomasti tulen tekemään myös jatkossa!
Tänään laitetaan testiin, luotan siihen että tämä on oikein maittava! kiitos tästä.
Oli kyllä hyvä ja helppo resepti. Haastoin puolison kilpailuun, kummalla onnistuu paremmin. Lapset toimii tuomareina =)
Oli kyllä hyvä resepti.
Oli kyllä helppo ja hyvä 🙂
Oikein hyvää tuli.
Kyllä oli loistava ohje
Olipas helppo ja hyvää tuli 🙂
Olipas selkeä resepti 🙂
Kyllä tuli hyvää! Jatkoon meni 5/5
Mahtava resepti, jota varten ei tarvitse lähteä pankista hakemaan lainaa tai joustoluottoa!
Kiitos ilmaisesta reseptistä, joka näyttää varmasti esimerkillään muille blogeille, että ilmaiseksi voi saada aivan kelpo reseptejä!