Tattirisotto jäähyväisten kera

Tattirisotto jäähyväisten kera!

Haluan heti alkuun kiittää teitä kaikkia lukijoitani. Vuosi sitten starttasin tämän blogin ja olen ollut kovin kiitollinen kaikesta siitä hyvästä palautteesta, mitä olen matkan varrella saanut. Tässä kohtaa minun pitää kuitenkin heittää hyvästit blogin pitämiselle. Kun teen vuodessa kolme tv-tuotantoa, radiota, juonto- ja puhekeikkoja, hoidan Ruokaboksin asioita sekä Muurlan Vappu Keittiössä sarjan markkinointia, ei aikani ikävä kyllä millään riitä tämän blogin pyörittämiseen, sillä intensiteetillä, minkä se ansaitsee. Haluan pyhittää myös kaiken mahdollisen ajan perheelleni, joten se on myös yksi syy tähän päätökseen.

Tattirisotto syntyy kädenkäänteessä, vaikka se vaatii pientä vahtimista.

Vielä kerran iso kiitos teille kaikille lukijoilleni ja haluan muistuttaa, että nämä olemassa olevat reseptit säilyvät täällä, joten voit halutessasi palata tänne ja ehkä minäkin vielä joskus palaan, jos aika ja elämä antaa sille myöten.

Halusin vielä jakaa teille tattirisoton reseptin, jota tein viime viikonloppuna tyttärieni kanssa poimituista tateista. Tämä resepti on tehty tuoreista tateista, mutta voit hyvin käyttää myös kuivattuja, tällöin vain liota sienet ja käytä liemi risotossa. Menkää ihmiset metsään ja nauttikaa syksyn väreistä, tuoksuista ja kirpeydestä!

Ruokarakkaudella,

Vappu

Tattirisotto

30 min

4 annosta

Ainekset:

Noin 7 dl tuoreita herkkutatteja pilkottuna

4 dl risottoriisiä (arborio tai carnaroli)

1 sipuli tai 2 salottisipulia

1 valkosipulinkynsi

25 g voita

loraus oliiviöljyä

2 dl valkoviiniä

1-1,2 l kana- tai kasvislientä (jos käytät kuivattuja tatteja, käytä myös sieniliemi)

3 dl vastaraastettua parmesan juustoa

kourallinen tuoretta persiljaa silputtuna

suolaa, mustapippuria rouhittuna

Silppua sipulit ja siivuta tatit. Paista sieniä pannulla voissa niin, että niistä lähtee neste ja ne saavat väriä. Lisää sitten pannulle öljy, silputut sipulit ja riisi. Jatka niiden kuullottamista hetken, jonka jälkeen kaada kasariin valkoviini.

Anna viinin imeytyä riisiin, jonka jälkeen lisää lientä kauhallinen kerrallaan risottoon, vähän väliä sekoittaen.Liesi kannattaa pitää niin, että seos koko ajan kuplii, mutta ei kiehu täysillä. Lisää lientä aina kauhallinen lisää kun edellinen on imeytynyt. Maista välillä risottoa, jotta se ei vaan mene ylikypsäksi, riisin pitää olla al dente eli siinä pitää olla purenta varaa. Lopuksi lisää joukkoon raastettua parmesanjuusto sekä  silputtu persilja. Maista vielä risottoa ja lisää joukkoon suolaa ja rouhi mustapippuria makusi mukaan. Risotto saa jäädä löysäksi eli sen pitää valua lautasella. Raasta vielä päälle tuoretta parmesania ja nauti sellaisenaan tai kalan tai lihan lisukkeena.

Tämä vuodenaika on parasta ihanalle ja suussasulavalle tattirisotolle.

Kommentit (2)

Kiitos kaikista ihanista resepteistäsi Vappu! Hyvää jatkoa sinulle! Blogin kirjoittaminen vie tosiaan paljon aikaa, joten ei ihme että haluat antaa aikaasi perheelle ja monille tehtävillesi. Kokkaaminen varmaan jatkuu kohdallasi, koska taidat rakastaa sitä! 💗

Voi ei! Ikävä jää. No onneksi reseptit jäävät tänne elämään. Kiitos kun jaksoit tätä pitää. Siitä oli iloa 😍 Ja lopettamisesi on ymmärrettävä 👍

Kommentoi juttua: Tattirisotto jäähyväisten kera

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • ”Mitäs sitten jos unohdat, mitä sun pitää sanoa?” Tämä on kysymys, jonka aika usein kuulen liittyen suorien juontamiseen, kun ihmiset kuulevat, että ei @mikkoleppilampi kanssa käytetä prompteria eikä juontokortteja, vaan kaikki tulee opeteltuna päästä. No, tässä kuvassa näkyy, että mitä silloin tapahtuu.😂😂😂Eilen meinaan kävi pitkästä aikaa niin, vaikka olin harjoitellut espanjankielisen aloituksen varmaan 1000 kertaa, niin täysi bläkäri iski kesken lauseen. Silloin vaan yritetään hakea se jostain mielen sopukoista ja nauretaan päälle. Rakas ystäväni @lainesusanna sanoi, se oli paljon hauskempi, kun se ei ollut täydellinen.❤️🙏 Miten sä handlaat pikkumokat, nauratko itsellesi vai meneekö ruoskinnan puolelle? Mä teen vähän molempia, mut mitä vanhemmaksi tulen, sitä vahvemmin koen, että epätäydellisyys on paljon kiinnostavampaa, kuin täydellisyys. #mokaonlahja #suoralähetys #livetv #hosts #mtvttk #dwts 📸: @katjatamminenphotography
  • And we are ready w my partner in crime! Tanssii tähtien kanssa @mtv3suomi klo 19.20 #mtvttk #livetv #hosts @mikkoleppilampi
  • My happy place.😍❤️🌲#metsä #forest #maadoittuminen #nofilter 📸: Viola
  • Terveisiä takahuoneesta! Täällä on alkamassa historian ensimmäinen #kokitjafarmarit ilta @finlandiatalo , jossa juontohommissa. Ideana, että huippukokit, mm @tommi_tuominen ja @jounitoivanen kokkaavat pientuottajien tuotteista herkkuja illallisvieraille.😍👌🐷🐑☘️#keikkaelämää #workinggirl #host
  • Ootko miettinyt jo joululahjoja? 🎁🎅🏻Joo, en mäkään! Mut jos haluat ostaa tänä vuonna laadukkaat lahjat ilman stressiä, niin tsekkaa @muurladesign  nettikauppa muurla.com. Sieltä löytyy kaikki mun Vappu Keittiössä sarjan tuotteet ja paljon muutakin mahtavaa! #vappukeittiossa #emaliastiat #enamelware #kitchenessentials #functionalfinnish #muurladesign
  • Yrittäjänä on aika ulkona näistä syyslomista sun muista, mutta päätettiin ottaa pieni irtiotto arjesta ja tehdä se omassa kotikaupungissa. Vietetään yhden yön hotelliloma Helsingissä ja huomenna jatketaan vielä tyttöjen kanssa seikkailua kotikaupungissa kivojen juttujen parissa. Koska sä olet viimeksi lomaillut omassa kotikaupungissa? #miniloma @hiltonhelsinkistrand #familytime #syysloma #irtiottoarjesta
  • Hyvää alkanutta viikkoa! New week, new energy!😍👌🍁🍂🌞#fall #autumncolours #nofilter #suosittelensaloa

vappendaali

X