Vappu keittiössä

Tomaattipasta kreikkalaisittain

Tämä pasta valmistuu nopeasti ja voit hyvin säveltää sitä mielesi mukaan. Jos ei kaapistasi löydy herkkusieniä, ei huolta, jätä pois tai korvaa vaikka aurinkokuivatuilla tomaateilla. Jos haluat annoksesta täysin vegaanisen, jätä juusto pois.

Tämä kasvisruoka syntyy nopeasti ja maistuu taatusti koko perheelle.

Tomaattipasta kreikkalaisittain

4 annosta, 30 min

vege, munaton

1 tlk (400g) tomaattimurskaa

3 rkl tomaattipyreetä

2 dl vettä

1 pieni sipuli

1-2 valkosipulinkynttä

100-150 g pakastepinaattia

100 g tuoreita herkkusieniä

100 g fetakuutioita

1 tl kuivattua minttua tai provencale yrttiseosta

loraus oliiviöljyä

suolaa

mustapippuria

(chilijauhetta)

 

tarjoiluun: pastaa

parmesan juustoa

 

Silppua sipulit ja viipaloi herkkusienet. Kuullota sipuleita pannulla hetki öljyssä ja lisää herkkusienet. Pyörittele niin, että sienet saa vähän väriä. Kaada pannuun tomaattimurska, huuhdo tölkki vedellä ja kaada vesi tölkistä pannulle. Lisää sekaan myös pakastepinaatti (voi lisätä jäisenä) sekä mausteet. Anna pinaattien sulaa ja kun kastike kiehuu, laske lämpöä niin, että se edelleen kuplii hiljalleen. Anna kastikkeen keittyä kokoon noin 15-20 minuuttia välillä hämmennellen.

Lisää juuri ennen tarjoilua kastikkeeseen fetakuutiot. Tarjoile spagetin ja vastaraastetun parmesanin kera.


    Olen Vappu Pimiä, jonka monet tuntevat tv- ja radio-ohjelmista. Viime vuosina olen kuitenkin enemmän ja enemmän päässyt toteuttamaan haavettani työskennellä myös ruoan parissa. Olen kirjoittanut kaksi keittokirjaa, kolmas kirja julkaistaan tänä syksynä. Suuri haaveeni toteutui myös, kun sain suunnitella oman keittiötuotesarjan Muurlalle. Tässä blogissa tehdään sitä ruokaa, mitä meidän kotona syödään. Aamiaista, arkiruokaa ja vähän parempaa viikonlopuille, leivontaa unohtamatta. Idea kuitenkin on, että kaikki syntyy helposti ja yksinkertaisesti, ilman hermojen menetystä. Hyppää kyytiin!  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tomaattipasta kreikkalaisittain

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *