Vihertävä minestrone
Minestronekeitto on minusta ihanaa pimeän ajan ruokaa! Vaikka nyt olenkin Yhdysvalloissa auringon alla, alkoi mieli haikailla ihanan lämmittävän keiton perään. Minestrone on monelle tuttu arkiruoka, minä lisäsin joukkoon, mitäs muutakaan, kuin lehtikaalia, kun Kaliforniassa ollaan, jossa lehtikaalia laitetaan ihan joka paikkaan! Mutta, kokeilusta tuli onnistunut, sillä koko perhe söi keittoa todella hyvällä ruokahalulla, ainoastaan ruisleipää kyllä kaipasin vähän keiton kylkeen, muuten oli aivan nappisuoritus!
Vihertävä minestrone
400-500 g naudan jauhelihaa
loraus öljyä
2 porkkanaa
kämmenen kokoinen pala juuriselleriä
150 g vihreitä papuja (tuoreena tai pakasteena)
1 pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
noin 100 g tai 3-4 oksaa lehtikaalia (poista keskiruodit)
2 dl valitsemaasi kypsentämätöntä pastaa (fusillia, farfallea tai makaronia, tms)
1 tlk (300-400g ) paseerattua tomaattia
noin 1 l lihalientä (kuutiosta käy hyvin)
tarvittaessa vettä
suolaa
mustapippuria rouhittuna
muutama ripaus paprikajauhetta
1 tl kuivattua oreganoa, basilikaa tai provencale mausteseosta
pinnalle: parmesan juustoa raastettuna
Kuori ja pilko porkkanat sekä selleri. Silppua sipulit ja kuullota niitä hetki kattilassa tilkassa öljyä. Lisää sekaan jauheliha ja ruskista se. Lisää sekaan porkkanat ja sellerit ja pyörittele vielä hetki. Lisää joukkoon lihaliemi tai vesi ja kuutiot sekä paseerattu tomaatti. Anna kiehahtaa ja laske sen verran lämpöä, että ei kiehu yli, mutta porisee kunnolla. Jos käytät tuoreita papuja, leikkaa ne kolmeen osaan ja silppua lehtikaali. Lisää lehtikaali, pavut ja pasta ja anna kiehua, kunnes pasta on kypsää. Ole tässä tarkkana, ettei mene ylikypsäksi, katso paketista keitto-ohje. Lisää mausteet ja tarvittaessa vettä. Tarkista maku ja tarjoile pinnalle raastetun parmesanin kera.
Olen Vappu Pimiä, jonka monet tuntevat tv- ja radio-ohjelmista. Viime vuosina olen kuitenkin enemmän ja enemmän päässyt toteuttamaan haavettani työskennellä myös ruoan parissa. Olen kirjoittanut kaksi keittokirjaa, kolmas kirja julkaistaan tänä syksynä. Suuri haaveeni toteutui myös, kun sain suunnitella oman keittiötuotesarjan Muurlalle. Tässä blogissa tehdään sitä ruokaa, mitä meidän kotona syödään. Aamiaista, arkiruokaa ja vähän parempaa viikonlopuille, leivontaa unohtamatta. Idea kuitenkin on, että kaikki syntyy helposti ja yksinkertaisesti, ilman hermojen menetystä. Hyppää kyytiin!
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vihertävä minestrone