Jauhelihasta, pastasta ja vihanneksista syntyy herkullinen minestronekeittoMinestronekeitto on minusta ihanaa pimeän ajan ruokaa! Vaikka nyt olenkin Yhdysvalloissa auringon alla, alkoi mieli haikailla ihanan lämmittävän keiton perään. Minestrone on monelle tuttu arkiruoka, minä lisäsin joukkoon, mitäs muutakaan, kuin lehtikaalia, kun Kaliforniassa ollaan, jossa lehtikaalia laitetaan ihan joka paikkaan! Mutta, kokeilusta tuli onnistunut, sillä koko perhe söi keittoa todella hyvällä ruokahalulla, ainoastaan ruisleipää kyllä kaipasin vähän keiton kylkeen, muuten oli aivan nappisuoritus!

Vihertävä minestrone

400-500 g naudan jauhelihaa

loraus öljyä

2 porkkanaa

kämmenen kokoinen pala juuriselleriä

150 g vihreitä papuja (tuoreena tai pakasteena)

1 pieni sipuli

2 valkosipulinkynttä

noin 100 g tai 3-4 oksaa lehtikaalia (poista keskiruodit)

2 dl valitsemaasi kypsentämätöntä pastaa (fusillia, farfallea tai makaronia, tms)

1 tlk (300-400g ) paseerattua tomaattia

noin 1 l lihalientä (kuutiosta käy hyvin)

tarvittaessa vettä

suolaa

mustapippuria rouhittuna

muutama ripaus paprikajauhetta

1 tl kuivattua oreganoa, basilikaa tai provencale mausteseosta

 

pinnalle: parmesan juustoa raastettuna

 

Kuori ja pilko porkkanat sekä selleri. Silppua sipulit ja kuullota niitä hetki kattilassa tilkassa öljyä. Lisää sekaan jauheliha ja ruskista se. Lisää sekaan porkkanat ja sellerit ja pyörittele vielä hetki. Lisää joukkoon lihaliemi tai vesi ja kuutiot sekä paseerattu tomaatti. Anna kiehahtaa ja laske sen verran lämpöä, että ei kiehu yli, mutta porisee kunnolla. Jos käytät tuoreita papuja, leikkaa ne kolmeen osaan ja silppua lehtikaali. Lisää lehtikaali, pavut ja pasta ja anna kiehua, kunnes pasta on kypsää. Ole tässä tarkkana, ettei mene ylikypsäksi, katso paketista keitto-ohje. Lisää mausteet ja tarvittaessa vettä. Tarkista maku ja tarjoile pinnalle raastetun parmesanin kera.