Jauhelihasta, pastasta ja vihanneksista syntyy herkullinen minestronekeittoMinestronekeitto on minusta ihanaa pimeän ajan ruokaa! Vaikka nyt olenkin Yhdysvalloissa auringon alla, alkoi mieli haikailla ihanan lämmittävän keiton perään. Minestrone on monelle tuttu arkiruoka, minä lisäsin joukkoon, mitäs muutakaan, kuin lehtikaalia, kun Kaliforniassa ollaan, jossa lehtikaalia laitetaan ihan joka paikkaan! Mutta, kokeilusta tuli onnistunut, sillä koko perhe söi keittoa todella hyvällä ruokahalulla, ainoastaan ruisleipää kyllä kaipasin vähän keiton kylkeen, muuten oli aivan nappisuoritus!

Vihertävä minestrone

400-500 g naudan jauhelihaa

loraus öljyä

2 porkkanaa

kämmenen kokoinen pala juuriselleriä

150 g vihreitä papuja (tuoreena tai pakasteena)

1 pieni sipuli

2 valkosipulinkynttä

noin 100 g tai 3-4 oksaa lehtikaalia (poista keskiruodit)

2 dl valitsemaasi kypsentämätöntä pastaa (fusillia, farfallea tai makaronia, tms)

1 tlk (300-400g ) paseerattua tomaattia

noin 1 l lihalientä (kuutiosta käy hyvin)

tarvittaessa vettä

suolaa

mustapippuria rouhittuna

muutama ripaus paprikajauhetta

1 tl kuivattua oreganoa, basilikaa tai provencale mausteseosta

 

pinnalle: parmesan juustoa raastettuna

 

Kuori ja pilko porkkanat sekä selleri. Silppua sipulit ja kuullota niitä hetki kattilassa tilkassa öljyä. Lisää sekaan jauheliha ja ruskista se. Lisää sekaan porkkanat ja sellerit ja pyörittele vielä hetki. Lisää joukkoon lihaliemi tai vesi ja kuutiot sekä paseerattu tomaatti. Anna kiehahtaa ja laske sen verran lämpöä, että ei kiehu yli, mutta porisee kunnolla. Jos käytät tuoreita papuja, leikkaa ne kolmeen osaan ja silppua lehtikaali. Lisää lehtikaali, pavut ja pasta ja anna kiehua, kunnes pasta on kypsää. Ole tässä tarkkana, ettei mene ylikypsäksi, katso paketista keitto-ohje. Lisää mausteet ja tarvittaessa vettä. Tarkista maku ja tarjoile pinnalle raastetun parmesanin kera.

Kommentit

Kommentoi juttua: Vihertävä minestrone

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Terveisiä takahuoneesta! Täällä on alkamassa historian ensimmäinen #kokitjafarmarit ilta @finlandiatalo , jossa juontohommissa. Ideana, että huippukokit, mm @tommi_tuominen ja @jounitoivanen kokkaavat pientuottajien tuotteista herkkuja illallisvieraille.😍👌🐷🐑☘️#keikkaelämää #workinggirl #host
  • Ootko miettinyt jo joululahjoja? 🎁🎅🏻Joo, en mäkään! Mut jos haluat ostaa tänä vuonna laadukkaat lahjat ilman stressiä, niin tsekkaa @muurladesign  nettikauppa muurla.com. Sieltä löytyy kaikki mun Vappu Keittiössä sarjan tuotteet ja paljon muutakin mahtavaa! #vappukeittiossa #emaliastiat #enamelware #kitchenessentials #functionalfinnish #muurladesign
  • Yrittäjänä on aika ulkona näistä syyslomista sun muista, mutta päätettiin ottaa pieni irtiotto arjesta ja tehdä se omassa kotikaupungissa. Vietetään yhden yön hotelliloma Helsingissä ja huomenna jatketaan vielä tyttöjen kanssa seikkailua kotikaupungissa kivojen juttujen parissa. Koska sä olet viimeksi lomaillut omassa kotikaupungissa? #miniloma @hiltonhelsinkistrand #familytime #syysloma #irtiottoarjesta
  • Hyvää alkanutta viikkoa! New week, new energy!😍👌🍁🍂🌞#fall #autumncolours #nofilter #suosittelensaloa
  • Tänään taas mennään klo 19.20 @mtv3suomi w @mikkoleppilampi 😍💪💑#mtvttk #hosts #livetv #dwts 📸: @katjatamminenphotography
  • Enjoying the pink moment.😍👌🙏#fall #autumn #nofilter #pinkmoment #suosittelensaloa
  • Esikoisemme Viola täyttää tänään 6 vuotta. Viimeisen vuoden aikana olet kasvanut isoksi tytöksi, joka kantaa vastuuta siskosta ja muista läheisistä. Huumorintajusi on pettämätön ja olen ylpeä tavasta, jolla otat muita ihmisiä huomioon. Edelleen herkkyys ja temperamenttisuus kulkevat käsi kädessä, mutta suuremmat tyrskyt alkavat olla jo harvinaisia. Kiinnostus uusiin asioihin ja niiden oppimiseen on kova. Eskari on kasvattanut sinua hurjasti jo parissa kuukaudessa. Tutki rakas esikoiseni maailmaa ja nauti kyydistä! Monia Armorikkaita Vuosia ja paljon onnea maailman rakkain Viola!❤️😻#viola #mygirl #birthdaygirl #loveyoutothemoonandback

vappendaali

X