Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Ruis-puolukkapuuro

Ruis-puolukkapuuro keitetään ruisjauhoista. Rukiin syvä maku on täydellinen yhdistelmä kirpeiden puolukoiden kanssa. Ylellisen puurosta tekee pinnalle lorautettava vanilja-puolukkakastike.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Ruis-puolukkapuuro

  • 1 l vettä
  • ½ dl sokeria
  • ¼ tl suolaa
  • 200 g puolukoita
  • 3 dl ruisjauhoja

Kastike

  • 2 dl vaniljakastiketta tai kermaa
  • 1 dl pakastepuolukoita

Valmistusohje

Ruis-puolukkapuuro tehdään helposti näin:

1. Kiehauta kattilassa litra vettä, puoli desilitraa sokeria, 1/4 teelusikallista suolaa ja 200 grammaa puolukoita. Vatkaa joukkoon kolme desilitraa ruisjauhoja.

2. Hauduta ruis-puolukkapuuro kypsäksi välillä sekoittaen. Kypsymisaika on 45–60 minuuttia.

3. Halutessasi voit tehdä puuron päälle vaniljakastikkeesta tai kermasta ja puolukoista tehosekoittimessa kastikkeen. Tarjoa se kuuman puuron kanssa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 1/2022.

Lue myös: 5 tapaa tehdä puurosta terveyspommi – resepti täydelliselle puurolle

Lue myös Anna.fi: Kaurapuuro aloittaa päivän lempeästi – 5 ohjetta, jotka saavat sinut odottamaan aamua vesi kielellä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Ruis-puolukkapuuro

Sinun täytyy kommentoidaksesi.