Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Puolukka-kinuskijuustokakku

Puolukka-kinuskijuustokakku on todellinen herkku! Kondensoidusta maidosta tehty karamellikastike maustaa juustokakun ihanasti. Päällä on puolukoista tehty makea kuorrutus.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

Puolukka-kinuskijuustokakku

  • 200 g kaurakeksejä
  • 75 g sulatettua voita

Täyte

  • 1 prk (395 g) karamellisoitua maitotiivistettä
  • 600 g maustamatonta tuorejuustoa
  • ½ dl tomusokeria
  • 3 kananmunaa
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 1 tl vaniljauutetta

Kuorrutus

  • 400 g pakastepuolukoita
  • 1 ½ rkl perunajauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 1 ½ dl vettä

Valmistusohje

Puolukka-kinuskijuustokakku leivotaan helposti näin:

  1. Hienonna 200 grammaa kaurakeksejä huolella. Yhdistä keksimuru ja 75 grammaa sulatettua voita. Painele keksiseos suorareunaisen juomalasin avulla leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (24 cm) pohjalle ja noin sentin korkuiseksi reunaksi. Esipaista pohjaa 175 asteisessa uunissa 10 minuuttia.
  2. Nosta kulhoon purkki karamellisoitua maitotiivistettä, 600 gramma maustamatonta tuorejuustoa ja puoli desilitraa tomusokeria. Vatkaa seos tasaiseksi. Lisää kolme kanamunaa yksitellen välillä vatkaten. Lisää kaksi ruokalusikallista perunajauhoja ja teelusikallinen vaniljauutetta. Vatkaa seos tasaiseksi. Valuta seos keksipohjan päälle.
  3. Nosta vuoka ison foliopalan päälle ja käännä reunat kakkuvuoan suojaksi. Varo rikkomasta foliota. Nosta vuoka isompaan paistovuokaan ja kaada uloimmaiseen vuokaan kiehuvaa vettä.
  4. Paista kakkua vesihauteessa noin 50 minuuttia. Sammuta uuni ja aseta luukun väliin esimerkiksi puukauha. Anna kakun jäähtyä jälkilämmössä vielä tunnin ajan. Nosta kakku uunista ja peitä kelmulla. Anna tekeytyä jääkaapissa vielä yön yli.
  5. Ota 400 grammaa pakastepuolukoita. Säästä desi pakastepuolukoita koristeeksi ja nosta loput jäiset puolukat ja puolitoista ruokalusikallista perunajauhoja monitoimikoneeseen ja aja tasaiseksi hileeksi. Kaavi seos kattilaan ja lisää desilitra sokeria ja puolitoista desilitraa vettä. Kuumenna seos samalla sekoittaen, kunnes seos pulpahtaa. Valuta seos kulhoon ja anna jäähtyä jääkaapissa 15 minuuttia. Nosta puolukka-kinuskijuustokakku tarjoiluvadille ja valuta seos kakun pinnalle. Koristele lopuilla kokonaisilla puolukoilla.

Vinkki! Tarjoa puolukka-kinuskijuustokakku joulunajan kahvipöydässä yhdessä mausteisen glögin kanssa.

puolukka-kinuskijuustokakku

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/2023.

Lue myös Anna.fi: Jäädytetty kinuski-juustokakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Puolukka-kinuskijuustokakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.