Ihmiset

Sisustussuunnittelija Anita Koponen: "Moderni omakotitalo on kaukana persoonattomasta ja kolkosta"

Mikkelin asuntomessut lähestyvät ja Dekon nimikkokohde MinunVALO on jo viimeisiä silauksia vaille valmis. Kohteen sisustussuunnittelija Anita Koponen vastaa moderneja omakotitaloja koskeviin väitteisiin.

Väite 1: Moderni omakotitalo on kolkko ja persoonaton kuutio.

”Väärin. Moderni omakotitalo on kaukana persoonattomasta ja kolkosta kodista. Modernilla arkkitehtuurilla ja sisustuksella haetaan helppoutta ja käytännöllisyyttä, ehkäpä myös näyttävyyttä yksinkertaisessa muodossa. Tila on aina persoonan jatke, jota asukkaat itse toteuttavat omanlaisekseen.”

Kuva: MinunLOFT

Väite 2: Talon rakentaminen vie kaikki voimat ja rahat.

”Väärin. Tämä on täysin asennekysymys. Totta kai rakentaminen vie aikaa ja rahaa, mutta asenne ratkaisee. Huolellinen valmistelu, aikataulu ja budjetointi säästävävät huomattavasti sekä aikaa että rahaa. Kun projekti on aikanaan valmis, on se kaiken vaivan väärti, kun pääse astumaan omaan, itselle tehtyyn kotiin.”

 

Väite 3: Korkeissa huonetiloissa kaikuu aina.

”Väärin. Tyhjissä tiloissa kaikuu aina. Tekstiilit, huonekalut ja esimerkiksi akustiikkalevyt ratkaisevat kaikumisen ongelmat helposti. Hallitilat ovat sitten erikseen. Korkeankin huonetilan kaiun saa pehmennettyä yksinkertaisilla ratkaisuilla.”

Kuva: MinunLOFT

Väite 4: Isot ikkunat ovat modernin omakotitalon tunnusmerkki.

”Oikein. Tämä tavallaan pitää paikkansa. Nykyisin halutaan suuria ikkunoita, jotta valo ja luonto pääsisivät osaksi sisätiloja. Myös isot lasipinnat itsessään tuovat puhtaan ja pelkistetyn vaikutelman arkkitehtuuriin.”

 

Väite 5: Betoni on kylmä materiaali.

”Väärin. Betonista saa erittäin tunnelmallisen materiaalin, kun siihen yhdistetään lämpimiä elementtejä; puuta, nahkaa, tekstiilejä. Betoni on yksi kauneimmista ja eleganteimmista materiaaleista tällä hetkellä.”

Kuva: MinunLOFT

Väite 6: Täysvalkoisen sisustuksen aika on ohi.

”Oikein. Täysvalkoinen sisustus mielletään helposti jo hieman tylsäksi ja persoonattomaksi. Toki kaikki aina riippuu toteutuksesta ja siitä, kuinka asukkaan persoona tilassa ilmenee. Nyt käytetään paljon vaaleita ja neutraaleja värejä. Halutaan luonnonläheisyyttä ja persoonaa. Myös kylmät sävyt nostavat päätään. Sävyt tuovat sisustukseen kontrastia ja ulottuvuutta. Tila, jossa erilaisia sävyjä on käytetty taidokkaasti, puhuttelee aivan eri tavalla.”

Kuva: MinunLOFT

Lue lisää:

Messutalo MinunVALOsta tulee tyylikäs ja kodikas loft-koti – tutustu sisustusratkaisuihin

Messutalo MinunVALOn yksityiskohdat muotoutuvat – loft-tyyliä korostavat pinnat ja sävyt hurmaavat

Kommentoi

Kommentoi juttua: Sisustussuunnittelija Anita Koponen: "Moderni omakotitalo on kaukana persoonattomasta ja kolkosta"

Sinun täytyy kommentoidaksesi.