Ahvenanmaan pannukakku sopii sekä kevyeksi lounaaksi että kahvin kanssa tarjottavaksi. Ahvenanmaalla pannari tarjotaan luumukiisselin ja kermavaahdon kera.
5 dl | maitoa |
0,8 dl | mannasuurimoita |
4 | kananmunaa |
1 dl | sokeria |
0,5 l | maitoa |
2 dl | vehnäjauhoja |
1 tl | kardemummaa |
2 tl | vaniljasokeria |
0,5 tl | suolaa |
75 g | sulatettua voita |
Mittaa maito kattilaan ja kiehauta. Sekoita mannasuurimot vähän kerrallaan maitoon ja anna kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia.
Anna puuron jäähtyä hieman ja lisää joukkoon munat, sokeri, maito, vehnäjauhot, kardemumma ja vaniljasokeri. Sekoita taikina tasaiseksi ja lisää vielä suola ja sulatettu rasva. Anna taikinan turvota noin puoli tuntia. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna pannukakun vetäytyä hetki ennen tarjoilua.
Olen Tiina Rantanen, monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.
Yhteydenotot: [email protected]
Kommentit
Kommentoi juttua: Ahvenanmaan pannukakku