Himahella

Blondi testaa: Boleslawiec-keramiikkaa

Viikonloppuna Face-feediini nousi kaverien jakamana Pienen astiakaupan sivusto. Jo pelkkä  sivulla oleva kuva Boleslawiecin keramiikasta sai tällaisen astiafriikin kuolaamaan. Pieni astiakauppa avasi ovensa Helsingin Hietalahden hallissa 1. joulukuuta eli tänään. Minä nyin hallin kahvaa jo 9.30 ja kaupathan siitä syntyi.
Tässä postauksessa ei voi sanoa, että Blondi testasi, sillä astioiden käyttöominaisuudet ilmenevät vasta käytössä. Mutta kuvassa näkyvät astiat ostin ihan estetiikan vuoksi itselleni joululahjaksi ja kuvausastioiksi. Vaikka keramiikka on kotoisin Puolasta, minä näen syöväni niiltä mm. pohjoisafrikkalaista tai intialaista ruokaa. Siksi ostinkin valikoiman, jossa kaikissa astioissa on eri kuosi. Kuvassa näkyvän kattauksen hinnaksi tuli 98 euroa.  Ja koska lähes kaikilla suomalaisilla on Arabian astioita, tämä väri-iloittelu toimii mainiosti vaikka Teeman kaverina.
Pieni astiakauppa on jo vuosia ollut omistajansa Teija Tuohimaan haave. Joulukuussa hän pyörittää myymälää kälynsä Outi Tuohimaan kanssa. Aluksi hallin myymälä toimii pop up -periaatteella, mutta jos asiakkaat löytävät astiat, kaupasta tulee pysyvä.
” Ihastuin näihin astioihin Puolassa jo yli kymmenen vuotta sitten ja hankin niitä itselleni pikkuhiljaa lisää. Näitähän ei ole aikaisemmin tuotu Suomeen”,  Teija Tuohimaa kertoi pakatessaan ostoksiani. ”Boleslawiecin alueen savimaa sopii hyvin keramiikan valmistukseen ja astioita on tehty siellä jo vuosisatoja.  Alueen keramiikka on tunnettu käsinmaalatuista koristeistaan, mutta myös poikkeuksellisesta vahvuudestaan.”
Kahteen kertaan poltetut astiat kestävät niin uunia, mikroa kuin astianpesukonetta.
”Kannattaa kuitenkin varoa suuria lämpötilanvaihteluja. Älä pane jääkaappikylmää astiaa kuumaan uuniin, vaan anna sen olla hetki huoneenlämmössä. Ja kun otat astian uunista, älä laske sitä suoraan kylmälle tasolle, vaan sujauta alle pannunalunen”, sain Teijalta vielä käyttöohjeet mukaani.
Pieni astiakauppa
Hietalahden halli, Helsinki (Soppakeittiön vieressä)
p. 040 8310801

Facebook: Pieni astiakauppa


    Olen Tiina Rantanen,  monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.

Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Blondi testaa: Boleslawiec-keramiikkaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *