Kun Suomessa leivotaan 5. helmikuuta runebergintorttuja, samalla päivämäärällä vietetään myös kansainvälistä Nutella päivää eli World Nutella Day:ta. Päivää on juhlittu vuodesta 2007 asti ainakin Yhdysvalloissa. Myös Ruotsissa tunnetaan nutelladagen. Nutella on herättänyt polemiikkia siitä, että se sisältää palmuöljyä. Kun ”nutellan” tekee itse, tietää tasantarkkaan mitä levite sisältää.
![]() |
Nutella sisältää vain hasselpähkinöitä, tomusokeria, kaakaota ja öljyä. |
Hasselpähkinä-suklaalevite
eli
kotitekoinen Nutella
kotitekoinen Nutella
kolme
desilitraa
desilitraa
laktoositon,
gluteeniton, vegaani
gluteeniton, vegaani
2
pussia ( 200 g) hasselpähkinöitä
pussia ( 200 g) hasselpähkinöitä
2
dl tomusokeria
dl tomusokeria
1
dl makeuttamatonta kaakaojauhetta
dl makeuttamatonta kaakaojauhetta
1
rkl vaniljasokeria
rkl vaniljasokeria
4
rkl (macademia)öljyä
rkl (macademia)öljyä
Paahda
hasselpähkinät paistinpannulla koko ajan käännellen, varo palamista.
hasselpähkinät paistinpannulla koko ajan käännellen, varo palamista.
Jäähdytä
pähkinät ja poista niistä paahtamisen jälkeen helposti irtoavat kuoret.
Pähkinöihin saa jäädä kuorta.
pähkinät ja poista niistä paahtamisen jälkeen helposti irtoavat kuoret.
Pähkinöihin saa jäädä kuorta.
![]() |
Paahtaminen antaa tahnalle makua. |
Pane pähkinät monitoimikoneeseen tai
tehosekoittimeen ja käytä konetta kunnes pähkinät ovat hienoa jauhetta. Lisää
tomusokeri, kaakaojauhe ja
vaniljasokeri. Käytä konetta kunnes seos on tahnamaista.
tehosekoittimeen ja käytä konetta kunnes pähkinät ovat hienoa jauhetta. Lisää
tomusokeri, kaakaojauhe ja
vaniljasokeri. Käytä konetta kunnes seos on tahnamaista.
Lisää
(pähkinä)öljy ohuena nauhana pähkinätahnaan koneen käydessä. Mikäli haluat makeamman tahnan, lisää
tomusokeria ja öljyä tipottain koneen käydessä.
(pähkinä)öljy ohuena nauhana pähkinätahnaan koneen käydessä. Mikäli haluat makeamman tahnan, lisää
tomusokeria ja öljyä tipottain koneen käydessä.
Purkita
tahna puhtaaseen säilykepurkkiin.
tahna puhtaaseen säilykepurkkiin.
![]() |
Tahna säilyy viileässä pari viikkoa. |
Olen Tiina Rantanen, monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.
Yhteydenotot: [email protected]
Kommentit
Kommentoi juttua: Blondi testasi: kotitekoinen "Nutella"