Himahella

Blondi testasi: Salvia-voipasta Baskerin & Basson tapaan

Puolitoista viikkoa sitten eli 19.11 olin syömässä ystävieni kanssa Helsingin uusimmassa trendiravintolassa Baskerissa & Bassossa. Ravintola on muuten parasta mitä Stadin ravintolagenressä on tapahtunut pitkään aikaan! Koska meitä oli neljä, tilasimme listan kaikki ruoka-annokset ja jaoimme ne.
Omistaja ja sommelier Niki Thieulon vaati ehdottomasti, että kokeilemme menua läpisyödessämme myös päivän pastan. Hän väitti, että pasta on niin hyvää, että sen jakaminen on mahdotonta. Siksi jokaiselle tuli nenän eteen ikioma pasta-annos. Koska  olen innokas somettaja, sain Facebook-ystävältäni, tunnetulta gurmetistalta Janne Waltoselta tilausta tehdessä vinkin, että pyydä se  pasta tagliatelle á la Waltonen tyylillä. Kalle (Kiukainen, toinen omistaja ja keittiömestari) kuulemma tietää mistä on kyse. No, se tarkoitti sitä, että pasta-annos tulisi tuplavoilla ja tuplasalvialla. Meille tuli normiannokset, mutta taivas, miten hyvää sekin oli! Vaikka kyseessä on italialainen klassikkoruoka, BasBas oli lisännyt siihen mukavan, minulle uuden twistin. Joukossa oli raastettua sitruunankuorta.
Niinpä sitten tänään tein pastasta oman versioni.  Tagliatellen  asemasta minulla oli tällä kertaa pappardellea, mutta ei se tahtia haitannut. Pasta on taivaallisen hyvää ja syntyy vartissa. Nam!
Salvia-voipasta
kaksi annosta
250 g tuorepastaa ( tagliatelle tai  pappardelle)
vettä
reilusti merisuolaa
LISÄKSI
50 g voita
1/2 ruukkua eli kaksi kourallista tuoretta  salviaa
1 (luomu)sitruunan raastettu kuori
Kiehauta vesi ja suola. Kun käytät suolaa reippaasti keitinvedessä, ruoka ei kaipaa muuta suolalisäystä. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan,
Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori.
Sulata voi pannulla , lisää joukkoon pari kourallista tuoretta salviaa ja raastettu sitruunankuori. Kun voi on pähkinänruskeaa, kastike on valmis.
Valuta pasta ja sekoita salviavoin joukkoon.

Jaa pasta lautasille ja tarjoa heti.

 


    Olen Tiina Rantanen,  monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.

Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Blondi testasi: Salvia-voipasta Baskerin & Basson tapaan

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *