Himahella

Blondin lempikeitto on jauhelihagulassi

Tämä Unkarista kotoisin oleva jauhelihakeitto on lempikeittoni. Toissa talvena keitimme sitä tykilisen myös helmikuiseen Ravintolapäivään.  Monille gulassikeitto on tuttu Alpeilla tarjottavana rinneruokana. Tietty keiton voi tehdä myös naudan paistikuutioista sunnuntailounaalle, mutta jauhelihasta tai makkarasta tehty keitto valmistuu  nopeasti myös arki-iltana.
Gulassikeitto jauhelihasta
10 annosta
500 g jauhelihaa
2 rkl öljyä
3 sipulia
4 valkoisulinkyntä
3-4 porkkanaa
10 perunaa
3 paprikaa
2 l vettä
3 lihaliemikuutioita
2 tlk säilöttyjä tomaatteja
3 rkl tomaattipyreet
10 mustapippuria
1 rkl provencen yrttiseosta
1- 1/2 tl (savustettua) paprikajauhetta
LISÄKSI
silputtua persiljaa
smetanaa
 Silppua sipulit, ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele porkkanat ja perunat, suikaloi paprikat.
Ruskista jauheliha, sipuli ja valkosipulinkynnet kattilassa.
Lisää vesi, säilötyt tomaatit, liemikuutiot, porkkanat, perunat ja mausteet. Keitä 10 minuuttia ja lisää paprikat.  Jatka kpsentämistä vielä 20-30 minuuttia eli kunnes kasvikset ovat kypsiä.
Ripottele keiton pinnalle persiljaa ja tarjoa smetanan kanssa.Vinkki! Olen käyttänyt ruokaan myös säilöttyä paprikaa silloin kun paprikat ovat kalliita!
Börje Uimonen oli vastaava soppamestari helmikuisena Ravintolapäivänä 2015, kun keitimme tykillisen tätä gulassikeittoa.

 


    Olen Tiina Rantanen,  monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.

Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Blondin lempikeitto on jauhelihagulassi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *