Himahella

Blondin piparinen nyhtöpossu

Amerikasta kotoisin oleva Pulled Pork eli nyhtöpossu vyöryi suomalaisten kotikeittiöihin kuin tsunami 2-3 vuotta sitten. Silloin ohje löytyi lähes jokaisesta ruoka-aviisista ja Facebookin kokkiryhmien jäsenet postasivat nyhtämisistään kilvan kuvia.  
Pulled pork eli nyhtöpossu on saanut mausteekseen jouluisia makuja.

Nyhtöpossu oli ensimmäinen video, jonka tein Himahellaan. Jouluiseksi nyhtöohjeen tekee se, että käytin mausteena piparkakkuja savuaromisen BBQ-kastikkeen joukossa.
Piparinen nyhtöpossu
1 ½ – 2 kg
possun niskaa eli kasleria
1 ½ -2 rkl
karkeaa merisuolaa
2
sipulia
2-3
valkosipulinkynttä
2-3
tähtianista
1 tl 
piparkakkumaustetta tai 5 piparkakkua
500 g
amerikkalaista (savunmakuista) grillikastiketta
Hiero lihan pintaan merisuolaa niin, että lihan pinta rikkoutuu. Anna lihan suolautua huoneenlämmössä pari tuntia.
Pane liha kannelliseen uunipataan. Kuori ja viipaloi sipuli ja asettele viipaleet pataan lihan ympärille. Heitä pataan muutama tähtianis.
Mausta grillikastike murskatuilla piparkakuilla tai piparkakkumausteella. Lisää grillikastiketta pataan niin, että se peittää sekä lihan että sipulit. Kypsennä kansi päällä 100 asteisessa uunissa 6-8 tuntia
Nosta liha kastikkeesta ja anna sen jäähtyä puoli tuntia. Revi liha kahdella haarukalla ’riekaleiksi’. Pane kastike kattilaan ja keitä sitä kasaan kun revit possua. Pane revitty liha takaisin kastikkeeseen ja sekoita hyvin. Kuumenna.
Nauti nyhtöpossu juuri paistetun ciabattaleivän välissä. Tarjoa lisukkeeksi amerikkalaista kaalisalaattia eli coleslawta.


    Olen Tiina Rantanen,  monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.

Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Blondin piparinen nyhtöpossu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *