Blondin piparinen nyhtöpossu

Amerikasta kotoisin
oleva Pulled Pork eli nyhtöpossu vyöryi suomalaisten kotikeittiöihin kuin
tsunami 2-3 vuotta sitten. Silloin ohje löytyi lähes jokaisesta ruoka-aviisista
ja Facebookin kokkiryhmien jäsenet postasivat nyhtämisistään kilvan kuvia.  
Pulled pork eli nyhtöpossu on saanut mausteekseen jouluisia makuja.

Nyhtöpossu
oli ensimmäinen video, jonka tein Himahellaan. Jouluiseksi nyhtöohjeen tekee
se, että käytin mausteena piparkakkuja savuaromisen BBQ-kastikkeen joukossa.
Piparinen nyhtöpossu
1 ½ – 2 kg
possun niskaa eli
kasleria
1 ½ -2 rkl
karkeaa merisuolaa
2
sipulia
2-3
valkosipulinkynttä
2-3
tähtianista
1 tl 
piparkakkumaustetta
tai 5 piparkakkua
500 g
amerikkalaista
(savunmakuista) grillikastiketta
Hiero lihan pintaan merisuolaa niin, että lihan pinta
rikkoutuu. Anna lihan suolautua huoneenlämmössä pari tuntia.
Pane liha kannelliseen uunipataan. Kuori ja viipaloi
sipuli ja asettele viipaleet pataan lihan ympärille. Heitä pataan muutama
tähtianis.
Mausta grillikastike murskatuilla piparkakuilla tai
piparkakkumausteella. Lisää grillikastiketta pataan niin, että se peittää sekä
lihan että sipulit. Kypsennä kansi päällä 100 asteisessa uunissa 6-8 tuntia
Nosta liha kastikkeesta ja anna sen jäähtyä puoli tuntia.
Revi liha kahdella haarukalla ’riekaleiksi’. Pane kastike kattilaan ja keitä
sitä kasaan kun revit possua. Pane revitty liha takaisin kastikkeeseen ja
sekoita hyvin. Kuumenna.
Nauti nyhtöpossu juuri paistetun ciabattaleivän välissä.
Tarjoa lisukkeeksi amerikkalaista kaalisalaattia eli coleslawta.

Instagram

  • Who is coming to dinner? #tetedemoine #workingmama #saltimboccachicken #easycooking #ilovecheese
  • I love cheese! #tetedemoine  #cheeselover #swisscheese #carpaccio #ilovecheese
  • This angel allways makes me smile! I think she also likes bubbles! #visitfrance🇫🇷 #winetravel #visitreims
  • Morningcoffee at Reims! #visitreims #visitfrance🇫🇷 #foodtraveller #winetravel #piperexperience
  • Bubbling day at Piper-Heidsieck! #piperexperience #bubbling #winetravel
  • One day at Champagne! #piperexperience @essiavellan #piperheidsieck
  • Peipsiläinen sipulipiirakka, Sibula Pirog, on ”pakko maistaa” -ruoka. #visitpeipsi #foodtraveller  #kostjasibulatalu

blonditiina

Keskustelu

Kommentoi juttua: Blondin piparinen nyhtöpossu

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X