Brie pukeutuu bling blingiin

Bling-bling-brie
Yhteistyössä mukana

Herkkujuustot ovat paheeni, eikä edes salattu sellainen. Juuston suussa sulava rasvaisuus yhdistettynä oikeaan kypsyysasteeseen viettelee ottamaan yhden palan vielä senkin jälkeen, kun on vakaasti päättänyt, että nyt riitti.

Ranskalainen brie on ehkä maailman tunnetuin herkkujuusto. Enkä yhtään ihmettele miksi. Vaikka brietä tehdään muuallakin maailmassa, Marne-joen laaksossa syntyvät ne aidot, lumivalkean homeen peittämät valkohomejuustot. Kuoren home on muuten tarkoitettu syötäväksi.

Brien kypsyysasteen määritys muutoin kuin leikkaamalla on aika hankalaa. Nuori brie on sisältä kiinteä, mutta kypsyessään se alkaa pehmetä pinnoilta keskustaan päin ja sisus muuttuu valuvaksi. Täysin kypsä brie on sisältä valuva ja juusto ammoniakille tuoksahtava.

Koska kokonaisen kiekon kypsyysaste on arpapeliä, tämän ohjeen juju piilee siinä, että työnnämme brie-kiekon hetkeksi uuniin. Ja kuin taikasauvaa heilauttamalla saamme jääkaappikylmän juuston oikeaan tarjoilulämpötilaan ja se valuu viettelevästi.

Pähkinät ja kuivatut hedelmät ovat klassisia ja taivaallisia juuston seuralaisia, joten miksi keksiä pyörää uudestaan. Varsinkin kuivatut papaijat ovat kuin pieniä jalokiviä, joten juusto saa koristeekseen syötävää bling blingiä. Kun hedelmillä ja pähkinöillä koristetun juuston päälle valutetaan vielä hunajaa, rasvaisen, suolaisen ja makean makuliitto on täydellinen!

Brietortulla voi korvata monen juuston tarjottimen. Mutta kannattaa varata sitä reilusti henkeä kohden, sillä kokemus on opettanut, että tämä viettelys katoaa nopeasti jälkkäripöydästä.

 

Katso myös Himahellan Kuorrutettu brie -resepti!

Syntisen hyviä herkkuhetkiä toivottaa
Blonditiina

Kommentit

Kommentoi juttua: Brie pukeutuu bling blingiin

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • Aina voi grillata! #atria #nuotioruokaa
  • Ei lisättävää! #toptastefinland #foodwalk
  • Sisäpiiritietona voin kertoa, että Suojas petti -biisin tarina on tosi! #gasellit #kesäkumi2019 #mamaonylpee
  • Suomen vuoden sommelier 2019 on Taneli Lehtonen ravintola Murusta! Isot onnittelut! #tropheelaroche
  • Pakollinen äiti-poika -kuva äitienpäivänä 2019. Mun 30. äitienpäivä❤️! @musajusa #mamaonylpee
  • Gasellit järjesti kunnon lastenkutsut, joihin sukukin oli kutsuttu!!#gasellit10v #mamaonylpee #kunnonhyvä #imus Lumisadekuva: Julius Konttinen
  • Gasellien terveiset Suomi-Kanada matsissa 3-1 pelin torjuneelle Kevin Lankiselle! @christamgronlund #gasellit10v #leijonat #mamaonylpee #alldayon2019

blonditiina

X