Himahella

Fatoush eli arabialainen pita-granaattiomenasalaatti

© Tiina Rantanen
Tekeekö mielesi raikasta salaattia?  Arabialainen pita-granaattiomenasalaatti on juuri sellainen. Siinä maistuu niin minttu, chili kuin raikas sitruunakin. 
 

Fatoush eli arabialainen pita-granaattiomenasalaatti

3-4 kypsää tomaattia
1 kurkku
3 kevätsipulia
1 paprika
1 mieto chili
1 dl silputtua minttua
1 dl oliiviöljyä
1 (luomu)sitruunan mehu ja raastettu kuori
1-2 paahdettua pitaleipää kolmioina
1 granaattiomena
sormisuolaa
Kuutioi tomaatit, kurkku ja paprika pieniksi kuutioiksi, viipaloi kevätsipulit. Silppua minttu. Pane ainekset salaattikulhoon ja sekoita kevyesti.
Pese sitruuna hyvin, raasta kuori ja purista mehu. Lisää salaatin joukkoon. Lorauta joukkoon reilusti oliiviöljyä ja ripottele salaatille suolaa. Sekoita hyvin. Halkaise granaattiomena ja koputtele siemenet salaatin päälle.
Sekoita pitakolmiot salaattiin vasta juuri ennen tarjoilua.
 

Pitakolmiot

1 pkt valmiita pitaleipä
100 g sulatettua voita
seesaminsiemeniä
sormisuolaa
Halkaise pitaleipä ja leikkaa puoliskot kolmioiksi. Sivele kolmiot sulatetulla voilla, sirota pinnalle seesaminsiemeniä ja sormisuolaa.
Paahda leipiä 225-asteisessa uunissa muutama minuutti, kunnes kolmiot saavat hieman väriä.
Kolmiot sopivat dipattaviksi, sellaisinaan syötäviksi tai Fatoush-salaatissa käytettävksi.

    Olen Tiina Rantanen,  monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.

Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Fatoush eli arabialainen pita-granaattiomenasalaatti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.