Himahella

Hellepäivän pikalounas


Helteet saapuivat vihdonkin ja koko elämänsä on saattanut  vihdoinkin ulkoistaa.  
Minulle se tarkoitti sitä, että siirsin niin työ- kuin makuuhuoneeni terassille. Safkaahan olen laittanut koko kesän grillissä, vaikka säät ovat olleet mitä ovat.
Varsinkin helteillä ruoanlaiton pitää olla superhelppoa ja ekstranopeaa. Pistin Siiklit kiehumaan,  grillin kuumenemaan, maustoin jauhelihapihvitaikinan ja muotoilin pihveiksi. Ja kuutioin vesimelonin salaattiin.  Kun pihvit olivat grillissä, perunatkin olivat kypsät. Olisikohan aikaa mennyt koko touhuun 20 minuuttia?  Sen kauempaa ei kesällä safkanlaittoon haluakaan käyttää.
Jälkkäriksi popsin kirsikoita. Elämä on – helppoa?



Sriracha-jauhelihapihvit
Pihvit voi maustaa niillä yrteillä, mitä sattuu olemaan.  Minä käytin nyt timjamia, korianteria, meiramia ja rosmariinia.
4 kappaletta
750 g sika-nautajauhelihaa
2 tl sormisuolaa
1/4 tl mustapippuria myllystä
2 rkl silputtuja yrttejä
2-3 tl Sriracha-kastiketta (riippuu miten tulisesta pidät)
Sekoita kaikki ainekset jauhelihan joukkoon.
Muotoile jauhelihasta neljä pihviä.
Grillaa pihvejä 4-5 minuuttia/puoli.


Meloni-fetasalaatti
Tämä ohje on  Teresa VälimäenJohanna Lindholmin  Lomaruokaa -kirjasta.  Tällä kertaa käytin vain vesimelonia, jätin öljyn pois ja heitin joukkoon kourallisen rucolaa ja silppusin mukaan reilusti minttua. Tämä on aivan ihana salaatti.
4-6 annosta 
1/2 galia- eli verkkomelonia
1/2 isosta vesimelonista
3 rkl oliiviöljyä
1 sitruunan mehu
reilusti rouhittua mustapippuria myllystä
ripaus suolaa
1 rkl hunajaa
100 g fetajuustoa murustettuna (tai ricottaa)
tuoretta minttua
Kuori melonit ja paloittele ne. Sekoita oliiviöljyn joukkoon sitruunamehu, mustapippuri, suola ja hunaja. Sekoita hyvin. Kääntele kastike melonipalojen joukkoon ja murenna päälle fetajuusto.
Lisää lopuksi kourallinen tuoretta minttua jo on, se sopii tähän täydellisesti.


    Olen Tiina Rantanen,  monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.

Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Hellepäivän pikalounas

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *