Helpot broileripullat marokkolaiseen tapaan

Broilerin jauhelihasta syntyy kädenkäänteessä helppo ja herkullinen arkiruoka, broileripullat marokkolaisella twistillä! Ja mikä parasta, tämä on sitä kevyttä keittiötä!
Kaupassa käydessäni minun rupesi tekemän mieli lihapullia. Katseeni osui pakatun lihan tiskillä broilerijauhelihatarjoukseen. Mitäpä jos kokeilisikin nyt sitä! Broilerin jauheliha sisältää rasvaa vain neljä prosenttia, joten on kevyempi vaihtoehto tutummille naudan ja porsaan jauhelihoille.
Liedelläni nököttävä joululahjaksi saatu taginepata vei ajatukseni Marokkoon ja kaivoin maustekaapista viime vuotisen Marrakechin matkakalta ostamani mausteet. Broilerin jauheliha on maultaan hyvin mietoa, joten sitä kelpaa maustaa oman maun mukaan ihan olan takaa. Ras el Hanout on pohjoisafrikkalaisen keittiön suosittu mausteseos, jossa on kukkainen tuoksu ja vahva maku. Se sisältää noin 25 eri maustetta, mm. korianteria, paprikaa, mustapippuria, kardemummaa, maustepippuria, muskottipähkinää, kurkumaa, neilikkaa, cayennenpippuria. Marketin maustehyllystä kyseistä seosta löytyy ainakin Santa Maria -tuotemerkillä.
Käytin murekemassaan rasvatonta maitorahkaa, mutta turkkilainen jogurtti käy tähän myös kuin nenä päähän. Jätin taikinasta pois myös munan, ja lopputuloksena oli pehmeät pullat! Tee taikina käsin, sillä kone saattaa tehdä siitä liian pehmeää ja pyörittely ei onnistu.
Tomaattikastikkeeni juju on sen sekaan raastettu limetin tai sitruunan kuori! Myös pieni chilin puraisu tekee ruoan makumailmalle hyvää. Jos et pidä ohjeessa olevasta korianterista, vaihda yrtti minttuun tai lehtipersiljaan!
Pullat kypsyvät reilussa puolessa tunnissa ja kypsentämisen loppuvaiheessa kannatta poistaa vuoan kansi tai folio, niin pinta saa houkuttelevemman värin.
Niinpä vajaan tunnin kuluttua kokkisotani aloittamisesta pääsin herkuttelemaan niillä himoitsemillani lihapullilla. Ja siinä välissä otin vielä tämän postauksen kuvatkin!
Helppoa siis kuin heinänteko!
Nämä pullat maistuvat nopeasti kypsyvän kuskusin, keitetyn riisin tai vaikkapa perunasoseen kanssa.
Helpot broileripullat marokkolaiseen tapaan
4-5 annosta
gluteeniton, munaton
800 g broilerin jauhelihaa
200 g maitorahkaa
2 tl Ras El Hanout -mausteseosta
3-4 valkosipulinkynttä raastettuna
1 tl suolaa
(1 dl korintteja, rusinoita tai kuivattuja karpaloita)
Tomaattikastike
400-500 g tomattimurskaa tai säilöttyjä tomaatteja
1 limetin tai 1/2 sitruunan raastettu kuori ja mehu
1 rkl hunajaa
1 1/2 tl Sriracha-chilikastiketta tai 1/2 silputtu chili
3/4 tl suolaa
15-20 mustaa oliivia
1 dl silputtua korianteria
- Sekoita mureketaikinan ainekse käsin keskenään. Pyöritä massa pulliksi ja pane ne vieriviereen uunivuokaan.
- Sekoita tomaattimurska, sitrusmehu ja -kuori, hunaja, chili ja suola keskenään. Kaada kastike broileripyöryköiden päälle.
- Ripottele tomaattikastikkeen päälle oliivit ja 3/4 dl silputtua korianteria. Peitä uunivuoka kannella tai foliolla.
- Kypsennä broilerpyöryköitä 200 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Poista kansi ja jatka kypsennystä vielä 10 minuuttia. Ripottele pinnalle loput korianterista.
- Tarjoa pyörykät keitetyn kuskusin, riisin tai perunasoseen kanssa.
Hyvää ruokahalua!
Toivottaa Blonditiina

Olen Tiina Rantanen, monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin. Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com
Kommentoi
Kommentoi juttua: Helpot broileripullat marokkolaiseen tapaan
Olipas vallan maukas resepti, kiitos. Tein Ras el Hanout -seoksen itse ja tämä jää varmasti maustekaapin vakiokalustoon.
Kiva kuulla, että maistui! Se on aina paras palaute ohjeen kehittäjälle!