
Näin valitset kinkun ja paistat sen sopivan kypsäksi

Kinkku on made in Finland
Kinkkua on siinä monenlaista
Harmaasuolattu, punasuolattu, tuoresuolattu… Mitä ihmettä nuo määreet tarkoittavat? Kuluttajalla saattaa mennä sormi suuhun kinkkuviidakossa. Tässä pieni kinkkusanasto ostopäätöstä tehtäessä.
Harmaasuolattu kinkku on suolattu suolalla, joka ei sisällä nitriittiä.
Punasuolattu kinkku taas on suolattu suolalla, joka sisältää nitriittiä.
Tuoresuolattu kinkku termiä voidaan käyttää ainoastaan, jos kinkku on ollut tuore ennen suolaamista. Varastoitua ja pakastettua kinkkua ei saa kutsua tuoresuolatuksi.
Juhlakinkku on luuton kinkku, potkalla tai ilman.
Perinteinen joulukinkku tarkoittaa hieman pyöristettyä kinkkua suoliluulla tai ilman.
Pieni joulukinkku tarkoittaa nimensä mukaisesti 2.5- 5,5 kiloa painavaa luutonta tai luullista,raakaa kinkkua.
Kinkkurulla on luuttomasta kinkusta tehty rulla.
Luomukinkku on possusta, joka on nauttinut luomurehua. Eikä ole koskenut eläessään soijaan! Luomupossulla on myös ollut enemmän kasvutilaa ja se on päässyt kesällä nauttimaan auringosta ihan ulkosalla.
Lihalämpömittari on kinkunpaiston tärkeä apuväline
Mikä on joulukinkun oikea paistolämpötila?
Kinkkuterveisin
Blonditiina

Olen Tiina Rantanen, monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin. Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com
Kommentoi
Kommentoi juttua: Näin valitset kinkun ja paistat sen sopivan kypsäksi