
Joululaatikkorieskat ovat täällä taas!

Joululaatikoiden jämistä leivotut rieskat ovat olleet joulunjälkeinen hitti jo monta vuotta. Koko Suomi tuntuu leipovan joululaatikkorieskoja! Koska kyseessä on mitä mainioin hävikintorjuntaruoka, nostetaan ohje jälleen esille! Eli ei pistetä tänäkään jouluna mitään ruokaa biojätteeseen, vaan annetaan tähteille uusi elämä! Rieskat maistuvat mainiolta vaikka sen keventävän keiton kaverina.
Joululaatikkorieskat
6-8 kappaletta
yht. 5 dl joululaatikoita (peruna, lanttu, porkkana)
3/4 dl voisulaa tai juoksevaa margariinia
1/2 tl suolaa
4 1/2 dl hiivaleipävehnäjauhoja tai sämpyläjauhoja
- Sekoita kylmien joulaatikoiden sekaan suola, voisula ja jauhot. Sekoita taikina tasaiseksi. Jauhojen määrä riippuu laatikoiden koostumuksesta. Samoin suolan määrä.
- Leivo taikinasta jauhotetulla alustalla tanko ja jaa se 6-8 osaan. Taputtele palat leivinpaperin päälle rieskoiksi ja pistele ne haarukalla.
- Paista 250-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia tai kunnes rieskat ovat saaneet väriä.
- Nauti tuoreina.
Leivontaterveisin
Blonditiina

Olen Tiina Rantanen, monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin. Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com
Kommentoi
Kommentoi juttua: Joululaatikkorieskat ovat täällä taas!
Mukava ohje laatikoille!
t. Tuula