Himahella

Lohicarpaccio

Lohicarpaccio on hyvää ympäri vuoden kun lohta on lähes aina saatavilla, mutta mansikat antavat siihen kesäisen twistin.  

200 g lohta
1 tl sormisuolaa
2 rkl neitsytoliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
50 g parmesaanijusutoa
LISÄKSI
salaattisekoitusta
basilikaa
neitsytoliiviöljyä
valkoista balsamicoa
sormisuolaa
mustapippuria
muutama mansikka

Leikkaa lohi paperinohuiksi viipaleiksi. Leikkaaminen on helppoa, jos kala on puolijäinen.

Sekoita öljy, sitruunamehu ja suola. Sivele seosta neljän annoslautasen pinnalle. Asettele lohiviipaleet kauniisti lautaselle ja sivele kalan pinta lopulla kastikkeella.

Sekoita salaattisekoituksen ja basilikanlehtien joukkoon hieman oliiviöljyä, balsamicoa, sormisuolaa ja pippuria. Pyöräytä salaatti sekaisin ja nostele sitä kalan päälle. Viimeistele annos parmesaanilastuilla ja muutamalla viipaloidulla mansikalla.


    Olen Tiina Rantanen,  monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.

Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Lohicarpaccio

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *