Himahella

Mo Café ratsastaa trendien aallonharjalla Helsingin Malmilla

mo-cafe

Kuva: Mo Café

Malmille, osoitteeseen Kirkonkyläntie 7,  avattiin lokakuussa Mo Café  -niminen ravintola, jonka ruokalista pohjautuu marokkolaiseen ja pohjoisafrikkalaiseen keittiöön. Pistäydyin Malmintorin kupeessa, Ylä-Malmilla sijaitsevassa ravintolassa heti avajaisviikolla ja näin tammikuun alussa olen lounastanut kotikulmieni tulokkaassa jo seitsemän kertaa. Ja ollut joka kerta vaikuttunut niin ruoasta kuin saamastani palvelusta. ”Juuri tällaista Malmi ja lähiöt kaipaavat”, sanovat kaikki Mo Caféssa käyneet ystävänikin.

Mo Cafén perustajat ja omistajat ovat Hicham Daoussi, Matti Vilhunen ja Mohamed Ibrahim Elbrimly. Ravintolapäällikön virkaa hoitava Elbrimly on työskennellyt aiemmin Yrjonkadulla sijainneessa Farougessa, Daoussi on yksi suositun ravintola Sandron omistajista ja Vilhunen Kalliossa toimivan tapahtumatila Ruplan perustaja.

tagine_mo1

Mo Café tarjoaa arkisin aamiaista ja lounasta sekä viikonloppuisin brunssia. Niiden lisäksi arkisin 15–17 tarjoillaan Lähi-idän alkupalalajitelmaa eli mezeä .

Lauantaisin ja sunnuntaisin tarjottava brunssi sisältää kolme notkuvaa pöytää erilaisia herkkuja. Kymmeniä salaatteja, lämpimiä ruokia, uunituoreita leipiä, kakkuja, baklavaa ja muita leivonnaisia, mehuja, dippejä, kastikkeita, kahvia ja tietenkin minttuteetä. Brunssin hinta on tarjontaan nähden kohtuullinen 20 euroa. Suosittelen pöytävarausta!

Keskiviikon lounaalla tarjolla on lämpiminä ruokina luumu-härkätaginea, zatar-frekeh-uunipaprikoita ja okra-kikhernepaistosta. Kaikki todella herkullisia, niin minun kuin lounasseuralaiseni mielestä. Lisäksi salaattipöytä notkuu kymmenistä vegevaihtoehdoista ja leipäkin on aina gluteenitonta. Jälkkärinä maistuu marokkolainen minttutee. Tänään tarjolla on myös herkullista vadelma-limettijuomaa. Runsaasti vaihtoehtoja sisältävän lounaan hinta on 10 euroa, keiton kanssa 11 euroa.  Tällä käyntikerralla huomioni kiinnittyy siihen, että paikalla on kaikenikäisiä asiakkaita vauvasta vaariin. Paikka on täysi ja fiilis hyvä.

”Paitsi tosi namia ruokaa, täällä on myös mieletön  pössis. Ihan kun oltaisiin oltu jossain basaarissa”, lounasseurani kommentoi poistuessamme.

tagine_mo2

”Alamme tuoda pieniltä marokkolaisilta maatiloilta kauden luomuhedelmiä, vihanneksia, mausteita”, Elbrimly kertoo. ”Kaikki tuoretta, luomua ja ekologista. Eikä välikäsiä, suoraan heiltä meille eli kaikille hyvää ja reilua kauppaa.”

Mo Cafén yhteyteen on vuodenvaihteessa avattu basaaria muistuttava seinusta, jossa myydään muun muassa astioita, koriste-esineitä ja teetä. Myöhemmin valikoimaan tulee myös mausteita ja hedelmiä. Minun mukaani basaarista on tarttunut jo pari kuvauslautasta ja nyt myös tagine-pata, josta joutui pulittamaan kohtuulliset 35 euroa.

”Kaikki täällä on myynnissä, paitsi henkilökunta,” Elbrimly nauraa. Joulun alla ostin Mo Cafén -lahjakortteja ystävilleni ja nuorisolleni pukinkonttiin. Paitsi, että paikassa yhdistyy nyt mielestäni kaikki ruokatrendit: vegepitoinen ruoka, Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan keittiöt sekä lähiöbuumi, haluan omalta osaltani vaikuttaa siihen, että kyseinen ravintola kotikulmillani myös menestyy ja voi hyvin. Ja siihenhän voin vaikuttaa ainoastaan siten, että käyn siellä syömässä!

”Meillä on paljon suunnitelmia tälle vuodelle. Avaamme uuden Mo Cafén Järvenpäässä ystävänpäivään mennessä”, Elbrimly valottaa tulevaisuutta. Myös Punavuori vilahti keskustelussa, mutta silloin maine lähiöravintolana saattaa olla mennyttä. Se mietityttää.

Jos ruokaretki Koillis-Helsingissä sijaitsevaan lähiöön on ongelmallinen, kotona voi fiilistellä tekemällä marokkolaista kasvistaginea. Minulla on nyt uusi tagine-pata, jonka savupiippua muistuttava muoto kerää ruoasta tiivistyvän vesihöyryn ja palauttaa sen takaisin ruokaan pitäen sen mehevänä. Mutta no hätä, ruoka onnistuu myös ihan tavallisessa uunipadassa.

Ohjeen kasvistagineen löydät täältä: Marokkolainen kasvistagine

tagine_vegepata

Herkullisia hetkiä toivottaa

Blonditiina

Mo Café,  Kirkonkyläntie 7, Malmi, Helsinki

 


    Olen Tiina Rantanen,  monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.

Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Mo Café ratsastaa trendien aallonharjalla Helsingin Malmilla

Terttu Repo

Olin eilen lounaalla Mo Cafessa, Malmi. Kuitti maksusta luvattiin lähettää
spostilla. Ei ole tullut!!!

Tiina Rantanen

Ehkä kannattaa olla yhteydessä suoraan ravintolaan!
Terveisin: Tiina

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *