Himahella

Päivän pikaruoka: Siskonmakkara-salviapasta

 

Siskonmakkaroista syntyy herkullinen pasta! © Tiina Rantanen

Joskus nälkä kurnii omissa ja perheen suolissa sellaisella volyymillla, että ruoan on viisainta olla pöydässä mitä pikimmin. Pikapastat ovat niitä ruokalajeja, joilla isokin nälkä tyydytetään nopeasti.

Italian Piemontessa viinintuottaja Marina Marsaglialta oppimani Pasta Limone on ollut ruokalaji, jolla olen taikonut ruoan pöytään lähes tyhjästä nyhjäämällä. Ja se on ruoka, josta pitävät kaikki. Sen reseptin tarinan olen kertonut aikaisemminkin ja ohjeen  löydät alla olevasta linkistä:

Nyhjää tyhjästä: Pasta al limone

Toinen suosimani pikaruoka on pastaa tai gnoccheja salviavoissa. Tätä ruokaa tulee tehtyä usein varsinkin kesäaikaan, jolloin terassipuutarhassani ruukut pursuavat myös tuoretta salviaa. Tämänkin ruokalajin valmistaminen käy kädenkäänteessä ja raaka-aineita on kolme: pasta/gnocchit, voi ja salvia. No, sitruunankuori on tullut matkan varrella mukaan klassikkoreseptiin. Ja se parmesaani.

© Tiina Rantanen

Salvia-voipasta

kaksi annosta
250 g tuorepastaa ( tagliatelle tai  pappardelle)
vettä
reilusti merisuolaa
LISÄKSI
50 g voita
1/2 ruukkua eli kaksi kourallista tuoretta  salviaa
1 (luomu)sitruunan raastettu kuori
1. Kiehauta vesi ja suola. Kun käytät suolaa reippaasti keitinvedessä, ruoka ei kaipaa muuta suolalisäystä. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan,
2. Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori.
3. Sulata voi pannulla , lisää joukkoon pari kourallista tuoretta salviaa ja raastettu sitruunankuori. Kun voi on pähkinänruskeaa, kastike on valmis.
4. Valuta pasta ja sekoita salviavoin joukkoon.
5. Jaa pasta lautasille ja tarjoa heti.

 

Edellä mainittu ohje toimi ns. reseptipohjana päässäni, kun pyöräytin siskonmakkara-salviapastan. Ajatus lähti siitä, että jääkaapissani oli paketti siskonmakkaroita, joiden parasta ennen -päiväys alkoi olla hollilla. Tarkoitukseni oli ollut tehdä siskonmakkarakeittoa, mutta nyt siskot päätyivätkin ihan toisenlaiseen ruokalajiin. Blondin koekeilukeittiössä taas testattiin. Ja ohjehan toimi. Ja miksi ei olisi toiminut, siskonmakkarat ovat mitä maukkaimpia raaka-makkaroita.

© Tiina Rantanen

Siskonmakkara-salviapasta

2-3 annosta
250 g tuorepastaa ( tagliatelle tai  pappardelle)
vettä
reilusti merisuolaa
LISÄKSI
500 g siskonmakkaroita
50 g voita
1/2 ruukkua eli kaksi kourallista tuoretta  salviaa
1 (luomu)sitruunan raastettu kuori
parmesaaniraastetta
1. Kiehauta vesi ja suola. Kun käytät suolaa reippaasti keitinvedessä, ruoka ei kaipaa muuta suolalisäystä. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan,
2. Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori.
3. Lypsä siskonmakkarat kuoristaan peukalaonpään kokoisiksi palleroiksi.
3. Sulata voi pannulla ja ruskista siskonmakkarat. Lisää makkaroiden joukkoon pari kourallista tuoretta salviaa ja raastettu sitruunankuori.  Jatka kypsentämistä pari minuuttia.
4. Valuta pasta ja sekoita se siskonmakkara-.salviaseoksen joukkoon.
5. Jaa pasta lautasille ja tarjoa heti parmesaaniraasteen kanssa.

Pastaterveisin

Blonditiina


    Olen Tiina Rantanen,  monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.

Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Päivän pikaruoka: Siskonmakkara-salviapasta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *