Schnitzel on ihanan retroa

Suomessa wieninleike valmistetaan usein possusta.

Wieninleike on Itävallan kansallisruokalaji. Se on lautasen kokoinen, ohut, paneroitu vasikanliha- tai possuleike, joka tarjotaan sitruunaviipaleen kera. Suomessa lihana käytetään tavallisesti possua. 

Katso Himahellan videolta miten leike valmistetaan.

Wieninleike eli Wiener Schnitzel
4 viipaletta (a´150 g) porsaan ulkofileetä
suolaa, pippuriia
LEIVITYS 
1 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
2 dl korppujauhoja
PAISTAMISEEN
voita ja kasviöljyä
Pane 1 ½ cm paksuinen possun ulkofileeviipale pakastepussiin tai kahden elintarvikemuovin väliin.
Nuiji pihvit hellästi noin puolen sentin paksuisiksi, ohuiksi pihveiksi. Leikkeestä tulisi tulla kooltaan noin kolminkertainen.
Mausta liha suolalla ja pippurilla. Pyöräytä vehnäjauhoissa, kasta kevyesti vatkatussa munassa ja lopuksi pyöräytä leike korppujauhoissa. Anna leikkeiden kuivahtaa vartin verran ennen paistamista, jotta panerointi kiinnittyy lihaan.
Kuumenna pannussa tilkka öljyä ja ruokalusikallinen voita.
Kun öljyn pinta väreilee ja rasva hieman ruskistuu, on pannu tarpeeksi kuuma. Paista leikkeet molemmin puolin, noin pari minuuttia puoleltaan. Tarjoa heti.

Kommentit

Kommentoi juttua: Schnitzel on ihanan retroa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Instagram

  • De.Buris debut at Valpolicella! #tasteoftime @de.buris #winetraveller #visititaly
  • Lazy sunday at Lake Garda!  #bellaitalia🇮🇹 #visitgardalake #foodtraveller #winetraveller #visititaly🇮🇹
  • One night at Verona! #visititaly🇮🇹 #foodtraveller#winetraveller #bellaitalia🇮🇹 #visitverona
  • Swans of Lake Garda! #visitgardalake #visititaly🇮🇹 #wineraveler #foodtraveller
  • One Romeo and two Julias! #visitverona #romeoandjuliet
  • Pic Nic at Verona! #foodtraveller #winetraveller #visitverona
  • Making De.Buris vintage 2018! #tasteoftime #deburisdebut

blonditiina

X