Himahella

Schnitzel on ihanan retroa

Suomessa wieninleike valmistetaan usein possusta.

Wieninleike on Itävallan kansallisruokalaji. Se on lautasen kokoinen, ohut, paneroitu vasikanliha- tai possuleike, joka tarjotaan sitruunaviipaleen kera. Suomessa lihana käytetään tavallisesti possua. 

Katso Himahellan videolta miten leike valmistetaan.

Wieninleike eli Wiener Schnitzel
4 viipaletta (a´150 g) porsaan ulkofileetä
suolaa, pippuriia
LEIVITYS 
1 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
2 dl korppujauhoja
PAISTAMISEEN
voita ja kasviöljyä
Pane 1 ½ cm paksuinen possun ulkofileeviipale pakastepussiin tai kahden elintarvikemuovin väliin.
Nuiji pihvit hellästi noin puolen sentin paksuisiksi, ohuiksi pihveiksi. Leikkeestä tulisi tulla kooltaan noin kolminkertainen.
Mausta liha suolalla ja pippurilla. Pyöräytä vehnäjauhoissa, kasta kevyesti vatkatussa munassa ja lopuksi pyöräytä leike korppujauhoissa. Anna leikkeiden kuivahtaa vartin verran ennen paistamista, jotta panerointi kiinnittyy lihaan.
Kuumenna pannussa tilkka öljyä ja ruokalusikallinen voita.
Kun öljyn pinta väreilee ja rasva hieman ruskistuu, on pannu tarpeeksi kuuma. Paista leikkeet molemmin puolin, noin pari minuuttia puoleltaan. Tarjoa heti.


    Olen Tiina Rantanen,  monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.

Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Schnitzel on ihanan retroa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *