Himahella

Vegepäivä - täytetyt myskikurpitsat

© Tiina Rantanen

Makeahko kurpitsa on monipuolinen raaka-aine, joka on ihanaa myös täytettynä. Kun sen yhdistää härkäpavuista valmistetun Härkiksen kanssa, helppo ja nopea kasvisruoka on pöydässä alle kolmessa vartissa.

Myskikurpitsa on noin kilon painoinen pullomainen ja sisältä kirkkaan oranssi kurpitsalajike. Sen mieto maku sopii keittoihin ja leivontaan. Kypsyessään kurpitsa saa silkkimäisen rakenteen, joten se sopii hyvin myös täytettäväksi.

Helmikuun alussa kauppoihin tuli kesyesti suolalla ja pippurilla maustetun originalin rinnalle reippaammin maustetut Härkikset. Valmistin tämän ruoan tex-mex – härkiksestä, , mutta BBQ – maku olisi käynyt ruokaan ihan yhtä hyvin.  Ja jos ruoan tekee originalista, silloin mukaan kannattaa heittää 2 rkl taco-maustetta. Jos haluat pitää ruoan täysin vegenä, voit korvata fetajuuston vaikka paahdetuilla cashewpähkinöillä.

© Tiina Rantanen

Härkiksellä täytetyt myskikurpitsat

Valmistusaika: 40-45 minuuttia

2 pientä myskikurpitsaa

1/2 dl öljyä

Täyte:

1 pkt (250 g) tex-mex maustettua Härkistä

1 sipuli

2 tomaattia

2 rkl öljyä

3/4 dl taco-kastiketta (Medium)

2 rkl tuoretta persiljaa

100 g fetajuustoa

½ tl suolaa

mustapippuria

2 tl sokeria tai hunajaa

10 viipaloitua oliivia

1. Pese ja halkaise myskikurpitsa pitkittäin. Poista siemenet ja koverra kurpitsasta sisustaa pois täytettä varten.

2. Nosta kurpitsanpuolikkaat leivinpaperin päälle uunipellille. Pirskottele päälle öljyä. Esikypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin  20 minuuttia.

3. Valmista sillä aikaa täyte. Silppua sipuli ja kuutioi tomaatit. Kuullota sipulisilppu öljyssä, lisää Härkis ja tomaattikuutiot. Jatka kypsentämistä muutama minuutti ja lisää joukkoon taco-kastike. Koverra kurpitsoista pehmää hedelmälihaa ja lisää täytteen joukkoon. Mausta täyte suolalla, pippurilla ja silputulla persiljalla.

4. Täytä kurpitsojen sisus täytteellä, ripottele päälle fetajuustomuruja ja oliiveja,  jatka kypsentämissä uunissa noin 10-15 minuuttia.

© Toona Rantanen

Kurpitsa taittuu myös ihanan samettikseksi keitoksi. Halutessasi voit ripotella keitonkin päälle proteiinilisäksi Härkistä.

© Tiina Rantanen

Ohje:  Kanelinen kurpitsakeitto

Kokeile jälkkäriksi vaikka Helppoa avokadojäätelöä

© Tiina Rantanen

Vegeterveisin

Blonditiina

PS. Lisää Härkis-ohjeita löydät helmikuussa 2017 ilmestyneestä keittokirjastani On Helppo olla vege – Härkis-reseptejä aamiaisesta iltapalaan.

Kulissien takana: On helppo olla vege

© Tiina Rantanen

 


    Olen Tiina Rantanen,  monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.

Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Vegepäivä - täytetyt myskikurpitsat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *