Vegepäivä: Härkiksellä täytetyt myskikurpitsat

Makeahko kurpitsa on monipuolinen raaka-aine, joka on ihanaa myös täytettynä. Kun sen yhdistää härkäpavuista valmistetun Härkiksen kanssa, helppo ja nopea kasvisruoka on pöydässä alle kolmessa vartissa.

Myskikurpitsa on noin kilon painoinen pullomainen ja sisältä kirkkaan oranssi kurpitsalajike. Sen mieto maku sopii keittoihin ja leivontaan. Kypsyessään kurpitsa saa silkkimäisen rakenteen, joten se sopii hyvin myös täytettäväksi.

Helmikuun alussa kauppoihin tuli kesyesti suolalla ja pippurilla maustetun originalin rinnalle reippaammin maustetut Härkikset. Valmistin tämän ruoan tex-mex – härkiksestä, , mutta BBQ – maku olisi käynyt ruokaan ihan yhtä hyvin.  Ja jos ruoan tekee originalista, silloin mukaan kannattaa heittää 2 rkl taco-maustetta. Jos haluat pitää ruoan täysin vegenä, voit korvata fetajuuston vaikka paahdetuilla cashewpähkinöillä.

Härkiksellä täytetyt myskikurpitsat

Valmistusaika: 40-45 minuuttia

2 pientä myskikurpitsaa

1/2 dl öljyä

Täyte:

1 pkt (250 g) tex-mex maustettua Härkistä

1 sipuli

2 tomaattia

2 rkl öljyä

3/4 dl taco-kastiketta (Medium)

2 rkl tuoretta persiljaa

100 g fetajuustoa

½ tl suolaa

mustapippuria

2 tl sokeria tai hunajaa

10 viipaloitua oliivia

1. Pese ja halkaise myskikurpitsa pitkittäin. Poista siemenet ja koverra kurpitsasta sisustaa pois täytettä varten.

2. Nosta kurpitsanpuolikkaat leivinpaperin päälle uunipellille. Pirskottele päälle öljyä. Esikypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin  20 minuuttia.

3. Valmista sillä aikaa täyte. Silppua sipuli ja kuutioi tomaatit. Kuullota sipulisilppu öljyssä, lisää Härkis ja tomaattikuutiot. Jatka kypsentämistä muutama minuutti ja lisää joukkoon taco-kastike. Koverra kurpitsoista pehmää hedelmälihaa ja lisää täytteen joukkoon. Mausta täyte suolalla, pippurilla ja silputulla persiljalla.

4. Täytä kurpitsojen sisus täytteellä, ripottele päälle fetajuustomuruja ja oliiveja,  jatka kypsentämissä uunissa noin 10-15 minuuttia.

Kurpitsa taittuu myös ihanan samettikseksi keitoksi. Halutessasi voit ripotella keitonkin päälle proteiinilisäksi Härkistä.

Ohje:  Kanelinen kurpitsakeitto

Kokeile jälkkäriksi vaikka Helppoa avokadojäätelöä

Vegeterveisin

Blonditiina

PS. Lisää Härkis-ohjeita löydät helmikuussa 2017 ilmestyneestä keittokirjastani On Helppo olla vege – Härkis-reseptejä aamiaisesta iltapalaan.

Kulissien takana: On helppo olla vege

 

Instagram

  • Good morning!  I love this interior! #visitestonia🇪🇪 #visittartu #morningcoffee #ladolcevita #foodtraveller @miumau77
  • Good  night, Tartu! #visitestonia
  • Sweet dreams are made of these. Seasonal ending for a great lunch! #restoranfii #visittartu #ladieswholunch #thelmaandlouise #foodtraveller #visitestonia🇪🇪
  • Lazy Sunday! Street food Festival at Tartu! #streetfoodfestival #visitestonia #TaDaa!festival @miumau77 #foodtraveller
  • Good morning! Let´s have a nice cup of good coffee! #foodtraveller #coffeeholic #visitriga
  • Just love the style of this restaurant!  and the lunch was great!#foodtraveller #ladieswholunch #visitriga
  • Simply the best in Riga! #foodtraveller #ladieswhodine #visitriga

blonditiina

Keskustelu

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.