Aiotko matkailla kesälomalla?

Kesällä matkaillaan koko perheen voimin pitkin poikin Suomea. Katso kuvagalleriasta upeita kesäkuvia Savosta, lue lukijoiden matkailuvinkkejä ja paljasta omat suosikkikohteesi!

Kyselimme Kotiliesi.fi:n lukijoilta kesän alussa, mikä on paras kotimaan matkailukohde. Tässä muutamia poimintoja:

  • Hauskin perhekohde on ehdottomasti Särkänniemen huvipuisto, se tarjoaa jokaiselle perheenjäsenelle jotakin. Hyviä lomakohteita on Itä-Suomessa, Savonlinna on kaunis paikka ja Olavinlinna kiva käyntikohde. Imatralla kannatta kokea koskinäytös ja legendaarinen Valtionhotelli. Kuopiossa kokemisen arvoista on Kallavesi-risteily ja Puijon torni.
  • Suur-Saimaan Leirintäalue on loistava paikka lasten leikkiä ja olla. Leiripaikkaan sisältyy saunat ja Lomaliiton ohjelma, mihin voi ilmaiseksi ottaa osaa. Sieltä on lyhyt matka myös lähialueen nähtävyyksiin, kuten Lappeenrantaan.
  • Suomen paras matkailukohde on Helsinki ja sen edustalla olevat saaret. Tekemistä riittää paitsi kaupungilla myös meren ääressä ja luonnossa.
  • Tänä kesänä suuntaamme Vaasaan. Lapsia kiinnostavat tietysti Wasalandia ja Tropiclandia ja paluumatkalla on ehdottomasti pysähdyttävä tapaamassa eläimiä Ähtärissä. Vanhemmat piipahtavat myös asuntomessuilla – paikkakunnalla kun ollaan.
  • Pidän Naantalin kaupungista kesällä. Siellä on hieno merellinen tunnelma rantakahviloineen. Täytyy päästä kuuntelemaan jokapäiväistä torvensoittoa tornista ja katselemaan ihmisvirtaa, joka valuu muumimaahan. Siellä on aina paistanut aurinko, kun olemme siellä olleet. Sinen täytyy mennä joka kesä joksikin aikaa.

Aiotko sinä lähteä lomalla reissuun? Kierteletkö Suomessa vai suuntaatko ulkomaille kesänviettoon?Kerro parhaat matkailuvinkkisi ja nosta kotikuntasi kartalle!

Katso kuvagallerista Savon-kuvia. Lue Itä-Uudenmaan matkailuvinkit Kotilieden numerosta 12/2008.

Keskustelu

Vaikea äänestää, kun olen sekä mökillä että kaupungissa. Lisäksi teen jokakesäisen reissun Kuhmon kamarimusiikkiin, jolloin ajelen puolen Suomen halki.

Kysymys hyvä, mutta vastausvaihtoedoissa ei ole huomiotu vastausta ”Vietän kesää maalla”.
Minä vietän kesäni maalla, koska asun siellä ja työsesonkini osuu kesää. Minäpä voin sitten talvella nukkua aamuisin 5 minuuttia pitempään, kun kaupunkilaiset puolestaan pimeyttä manaten raahaavat itsensä töihin ja valittavat vuodenaikamasennusta.
Luonnon rytmi näet menee niin, että kesällä hyöritään, häärätään ja kerätään talvivarastoja; talvella voi sitten vetäytyä pesään ja olla vähän niinkuin talviunilla. Urbaani-ihminen huilii kesällä ja häärii talvella, enpä ihmettele tuota hänen vuodenaikamasennus-nimistä muotitautiaan.

Kommentoi juttua: Aiotko matkailla kesälomalla?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X