Ihmiset

Anna: Erja Häkkisen ja Aina-tyttären, 18, viestit loppuvat aina samoihin liikuttaviin sanoihin

Erja Häkkinen ja Aina-tytär kertovat Annassa läheisistä väleistään, vaikka välimatkaa heidän välillään on paljon. Aina muutti syyskuussa Pariisiin opiskelemaan.

Erja Häkkisen, 63, elämässä ei ole asioita, joista hän ei voisi puhua lastensa kanssa. Hän on aina sanonut tyttärelleen Ainalle, 18, että asioita ei pidä jäädä pohtimaan oman pään sisällä.

”Moni pulma ratkeaa ja ongelma pienenee, kun niistä jutellaan ääneen ja kissa nostetaan pöydälle. Minä autan aina, jos voin”, Erja sanoo Annassa.

Erjan ja Ainan perheessä sanotaan toiselle, kuinka rakkaita he ovat. Tekstiviestit loppuvat aina lauseeseen ”I love you”, ja Ainan muutettua Pariisiin syyskuussa opintojen perässä hän on viestitellyt ikävöivänsä Erjaa.

”Se tuntuu hyvältä – läheinen siteemme on yhä tiiviisti ennallaan välillämme olevista kilometreistä huolimatta”, Erja kertoo Annassa.

Erja on nyt uuden elämän alkutaipaleella ja hän ei vielä tiedä, mitä kaikkea tällä ajalla tekisi. Hän luottaa siihen, että asiat loksahtelevat oikeille paikoilleen.

”Olin pitkään hyvin omistautuva äiti. Elämäni pyöri lasten, heidän harrastustensa ja kotimme ympärillä. Nyt minulla on ensi kertaa kymmeniin vuosiin enemmän aikaa itselleni. Voin keksiä itselleni uusia harrastuksia ja tavata ystäviäni useammin. Rakastan remontoimista ja kaikkea puuhastelua, jossa näen käteni jäljen”, Erja sanoo Annassa.

Aina on saanut Erjalta hyvän pohjan elämälle

Aina Häkkinen on pienestä pitäen tiennyt, että hänen ja hänen veljensä Hugon onnellisuus on Erjalle tärkeintä. 

”Se on näkynyt kaikessa, mitä hän tekee. Olemme hänen elämässään ykkösiä”, Aina sanoo Annassa.

Erjan rakkaus lapsiaan kohtaan on antanut Ainalle vahvan pohjan elämälle ja luottamuksen, että Erja on aina hänen tukenaan. Nykyään sama asia pätee myös toiseen suuntaan.

Ainan lapsuudessa Erja oli rento kasvattaja ja Ainan kavereidenkin mielestä Erja oli loistava tyyppi. Edelleen äiti ja tytär viestittelevät ja soittelevat toisilleen päivittäin.

”Arki ei ollut koskaan äidille mustavalkoista vaan kaikesta saattoi keskustella. Hän luotti meihin ja oli siksi hyvin joustava kuunnellessaan meidän ehdotuksiamme. Edelleen hän auttaa ja neuvoo, jos sitä pyydän, mutta ei koskaan kerro, miten minun tulisi elää elämääni”, Aina kertoo Annassa.

Lue myös Annan juttu: Aina Häkkinen, 18, on pienestä pitäen tiennyt, mikä on Erja-äidille tärkeintä: ”Se on näkynyt kaikessa, mitä hän tekee”

Kommentoi

Kommentoi juttua: Anna: Erja Häkkisen ja Aina-tyttären, 18, viestit loppuvat aina samoihin liikuttaviin sanoihin

Sinun täytyy kommentoidaksesi.