Ihmiset

Helena Karihtala rakennuttaa talon, kun lapset muuttavat pois: "Harkitsimme keskustaa, mutta emme me ole kahviloissa istuskelijoita"

Moni suuntaa kompaktiin keskustakotiin, kun lapset muuttavat omilleen ja kämppä tyhjenee. Helena Karihtala päätti miehensä kanssa kuitenkin toimia toisin.

Patio, johon pääsee astumaan suoraan ruokailutilasta. Oma piha mäntyjen katveessa.

Sisustussuunnittelija Helena Karihtala on läväyttänyt pöytään uuden, rakenteilla olevan talonsa pohjapiirustukset.

Tulossa on moderni omakotitalo kahdelle aikuiselle. Ei jättijääkaappeja, kuraeteisiä tai tyhjänä kumisevia ylimääräisiä makuuhuoneita, vaan runsaasti avointa oleskelutilaa, erillinen tv-huone ja vaatesäilytykselle omistettu oma soppi.

Lue myös: Sisustussuunnittelija Helena Karihtala: ”Tyylini on selkeä ja skandinaavisen kansainvälinen”

”Mietimme muuttaisimmeko keskustaan, mutta emme me ole kahvilassa istuskelevaa tyyppiä. Minusta on kiva olla rauhassa kotona, juoda kahvit hiljaisuudessa omalla parvekkeella.”

Talo valmistuu ensi kesänä

Helena Karihtala on asunut puolisonsa Markon kanssa kahdessa tasossa olevassa rivitalokodissa Helsingissä jo kuuden vuoden ajan. Ostohetkellä koti oli täydellinen heille ja lapsille. Nyt Huuko ja Tara ovat muuttaneet omilleen.

”Onhan tämä haikeaa, vaikka koko ajan onkin tunne, että juuri näin sen elämän kuuluu mennäkin. Odotan jännityksellä, miten suhteemme tulee lasten kanssa muuttumaan, kun se olenkin kohta minä, joka piipahtaa lapsilla kylässä.”

Alakerran makuuhuoneet ovat tyhjentyneet, ja pian on aika vaihtaa asunto kahdelle aikuiselle sopivaksi. Vuoden päästä kesällä uusi talo odottaa muuttovalmiina kivenheiton päässä nykyisestä kodista. Jos kaikki menee putkeen.

Helena Karihtala olohuone
Helena Karihtalan olohuone on sisustettu ajattomin sävyin.

Helenan pöytä on oman talon pohjapiirustusten lisäksi muutenkin papereita tulvillaan, Helena nimittäin viimeistelee parhaillaan toista sisustuskirjaansa. Funktio (Cozy Publishing) ilmestyy tänä syksynä.

”Esittelen kirjassa suunnittelemiani kotikokonaisuuksia, mutta visuaalisuuden ohella haluan puhua kodin toimintojen huomioimisesta, siitä kirjan nimikin juontaa.”

Helenan mukaan avain siistiin kotiin löytyy riittävän järeästä säilytyskalustearsenaalista.

”Jos kodissa on paikka kaikille tavaroille, röykkiöiden todennäköisyys pienenee huomattavasti. Parhaiten arki toimii, jos säilytystilat on suunniteltu niin, että jokaiselle tavaralle ja vaatekappaleelle paikka mietittynä.

Koska kaappitilaa tarvitaan usein runsaasti, voi niiden hankinta tuntua aikamoiselta sijoitukselta, mutta ei vaatekaappien tarvitse olla niitä kaikkein kalleimpia. Esimerkiksi Ikean PAX-systeemi on varsin mainio monen tilaan.”

Luit lyhennelmän jutusta, jossa Helena Karihtala antaa vinkkejä kodin sisustuksen järkeistämiseen ja kertoo, miten on toteuttanut ne omassa kodissaan. Voit lukea koko jutun Kotilieden suuresta sisustuksen erikoisnumerosta 18/2019. Tilaa lehti nyt tarjoushinnalla tai hanki digilehden lukuoikeus täältä!

Kommentoi

Kommentoi juttua: Helena Karihtala rakennuttaa talon, kun lapset muuttavat pois: "Harkitsimme keskustaa, mutta emme me ole kahviloissa istuskelijoita"

Jiivv

Eipä tarvii olla ei. Niitä kalliita.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.