Ihmiset Tilaajille

Helena Petäistö valitsi uran parisuhteen ja perheen sijasta: ”Kaikkea ei voi saada”

Terveysongelmat selättäneellä Helena Petäistöllä on nyt aikaa kirjoittaa kirjoja ja nauttia Pariisista. Oma perhe jäi aikoinaan perustamatta, mutta Helena ei kadu valintojaan.

Satavuotiaaksi? Ei missään nimessä!

Tuttu lääkäri oli juuri epäillyt, että Helena Petäistö saattaisi hyvinkin elää isovanhempiensa tavoin yli yhdeksänkymppiseksi. Mutta hän ei haluaisi ikimaailmassa elää niin vanhaksi. Ei ainakaan satavuotiaaksi.

”Elämän pitää olla hyvä, mutta ei liian pitkä. Jo Oscar Wilde sanoi aikoinaan, että ei enempää vuosia elämään, vaan enemmän elämää vuosiin. Se on mielestäni mainio ohjenuora onnistuneelle elämälle”, Helena sanoo.

Lue myös: Uutisankkuri Eva Polttilan koskettava sukutarina – isoäiti menetti omaisuutensa ja perheensä ja pakeni henkensä edestä Suomeen

Helena elää uutta vaihetta elämässään 35 vuoden uran jälkeen, jonka hän teki MTV3-kanavan uutistoimittajana. Silti hänen kalenterinsa pullistelee: on esitelmiä ja puhetilaisuuksia sekä Pariisissa että Helsingissä. Muutama kirjaprojektikin on jo vireillä. Siitäkin huolimatta, että joka kerta hän vannoo saatuaan edellisen kirjan valmiiksi, että ei enää koskaan ota uutta kirjaurakkaa.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.